groepsreizen voor singles
13 June 2020

Single: wat doe jij met de vakantie?

Het is niet altijd gemakkelijk om als single leuk op vakantie te gaan. Je beste vriend gaat altijd met z’n partner. En je beste vriendin is een schat van een mens, maar als jullie meer dan een paar dagen samen zijn, lopen de irritaties hoog op.

Dus dan maar een jaartje overslaan? Of probeer je maar – zoals elk jaar – weer met je zus, haar partner en de kinderen mee naar dat leuke huisje diep in de bossen van de Ardennen te gaan. Of wil je beste vriend buiten de vakantieperiode nog wel een weekje hiken op de stille hoogvlakten van Schotland. Misschien best leuk allemaal, maar niet de beste manier om iemand tegen te komen. Dus wil je een relatie, maak dan zeker nu van je vakantie gebruik om iemand te ontmoeten zo luidt het advies van Singlecoaching!

Voordat we kijken waar de beste kansen liggen, gaan we eerst eens kijken waarom het vinden van die partner op vakantie zoveel gemakkelijker gaat dan in je dagelijkse leven.

1. Op je vakantiebestemming zijn de leuke mannen / vrouwen nog lang niet op

Thuis zijn ze wel op en op vakantie niet. Hoe kan dat? Een flink aantal singles is nog steeds op zoek naar de prins(es) op het witte paard. Ellenlange eisenlijstjes met soms totaal onverenigbare eisen maken dat het daten keer op keer op een teleurstelling uitloopt. “Het was een hele leuke vent, maar toch niet perfect als vader voor mijn kinderen”, of “Ze was wel mooi en lief en zorgzaam en intelligent, maar ik zoek toch net een iets sportiever type zodat we samen kunnen gaan hardlopen”. Kortom, de ene na de andere leuke man of vrouw wordt afgewezen op onmogelijke eisenpakketten. Geen wonder dus dat alle leuke mannen en vrouwen thuis, in je eigen omgeving op zijn! Aan dergelijke eisenpakketten voldoet namelijk niemand.

2. Op vakantie zijn er opeens veel minder eisen

Immers, velen gaan er toch vanuit dat het bij een vakantieliefde blijft, of denken eenmaal lekker in de vakantiestemming: “we zien wel!” . En dan blijkt die ander eigenlijk veel leuker dan in eerste instantie gedacht, ook al voldoet hij of zij totaal niet aan jouw uitgebreide eisenpakket. Kortom, als je wat minder verwacht en eist, sta je veel meer open en heb je zomaar de kans die leuke man of vrouw te ontmoeten!

3. In contact komen met elkaar (ook op veilige afstand) gaat net even wat makkelijker

Waarom zeggen zoveel singles dat zij nooit leuke mannen/vrouwen tegenkomen? Simpelweg omdat ze in hun vertrouwde kringetje blijven rondlopen. Ze zullen het absoluut niet in hun hoofd halen om zomaar een vreemde aan te spreken. Risico nemen is nu eenmaal eng: stel je voor dat je afgewezen wordt! En als ze dan toch een keer via het werk, in de supermarkt of tijdens een picknick in het park een leuk iemand tegen komen, wenden ze hun hoofd af of blijven veilig met hun eigen bekenden praten.

Op vakantie gaat het contactleggen met vreemden net even gemakkelijker. Ineens maakt iedereen met iedereen een praatje. Zeker nu liggen de gespreksonderwerpen over afstand houden, lastige regeltjes, en wat al niet meer zo voor het oprapen. Daarnaast kom je op vakantie veel meer nieuwe mensen tegen dan in je eigen buurt. Je hebt daarom dus ook meer kans om die ene leuke potentiële partner te ontmoeten!

4. Je hebt voldoende tijd om elkaar te leren kennen

Hoe vaak hoor je niet een uitspraken in de geest van: “Ik wist binnen 5 minuten al dat er geen klik was”. Of: “Je moet het meteen voelen”. Of: “Als het hem/haar is, weet je het meteen!” Ook hier spelen te hoge verwachtingen een rol: in de praktijk is maar een klein percentage van de relaties ontstaan door liefde op het eerste gezicht.

Veel gelukkige stellen zagen elkaar in eerste instantie helemaal niet als potentiële liefdespartner. Maar omdat ze elkaar nu eenmaal rustig leerden kennen, kregen ze meer en meer een band en gingen ze elkaar steeds meer waarderen om wie ze echt zijn als persoon. En zo werkt het ook op vakantie. Zeker bij georganiseerde reizen trek je nu eenmaal een tijd met elkaar op. En doordat je samen dingen meemaakt en elkaar beter leert kennen, kan die klik en band zomaar ontstaan! En voordat je het weet ben je smoor verliefd op iemand die niet aan je lange eisenlijst voldoet, maar met wie je toch heel gelukkig bent.

5. Vakantie maakt je lekker relaxed

Natuurlijk is er ook nog het simpele feit dat je in je normale drukke bestaan simpelweg niet altijd tijd en energie hebt om met nieuwe mensen contact te leggen. Zeker het daten via datingssites kost mensen veel tijd en energie. Op vakantie ben je vaak meer ontspannen en heb je ook voldoende tijd en energie om je in de ander te verdiepen. En laat je jezelf ook nog van je meest relaxte kant zien. Ideaal dus om een leuke partner te ontmoeten!

Waar moet je zeker op letten om je kansen te vergroten: dat lees je hier! 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Daten in real life: tips!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat...

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie...

Datingsites en apps doen het nog steeds goed in coronatijd

Singlereizen kunnen niet doorgaan en ook door ontmoetingsavonden gaat een streep....

Daten in coronatijd… kan dat? 3 Tips!

Via een gezellig feest bij vrienden iemand ontmoeten is er even...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Shoestring - Groepsreizen