compleet zonder man
12 July 2018

Single vrouwen zonder kinderen lenen vaak

Single vrouw en heb je een lening uitstaan? Je bent de enige niet zo blijkt. Alleenstaande vrouwen zonder kinderen vragen gemiddeld meer leningen aan. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek naar lening aanvragen in Nederland dat recent is uitgevoerd. Het gemiddelde leenbedrag van alleenstaande vrouwen is €9.900. Het gemiddelde leenbedrag van alleenstaande vrouwen met kinderen ligt net iets lager, namelijk €9.700.

Mannen lenen nog meer

Ondanks dat vrouwen vaak de stempel krijgen veel geld ‘over de balk te smijten’, zijn het toch de mannen die meer geld lenen. Specifiek de alleenstaande man met kinderen (€13.000). In Utrecht lenen mannen het hoogste bedrag. Hier bedraagt het gemiddelde leenbedrag van de alleenstaande man bijna €15.000. Uit een eerder onderzoek kwam dit ook al als resultaat naar voren waardoor er niks verandert aan de trend dat mannen makkelijker geld lenen dan vrouwen.

Leendoelen

De redenen voor de aanvragen van geldleningen zijn vaak erg persoonlijk. Toch kan er worden verondersteld dat men het meeste geld leent voor een huis, auto, verbouwing en een badkamer of keuken. Mensen in Utrecht lenen gemiddeld het hoogste bedrag voor een auto (€11.400) en een verbouwing (€17.800). Met een lening kun je toch die extra kinderkamer maken wanneer je hier niet direct het geld voor beschikbaar hebt. Daarnaast worden er veel aanvragen gedaan voor de herfinanciering van schulden en ook plastische chirurgie staat hoog op het lijstje. Echter wordt dit niet altijd bij de aanvraag vermeld. “Mensen zeggen dan dat ze bijvoorbeeld een auto kopen, maar gebruiken het geld
voor iets anders’, lichtte een woordvoerster van het onderzoek toe.

Soorten leningen

De meest bekende vormen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Een persoonlijke lening zorgt voor zekerheid omdat de rente en looptijd altijd vast staan. Dat zorgt voor zekerheid en duidelijkheid, waar veel vrouwen naar op zoek zijn. De rente bij een doorlopend krediet kan stijgen en dalen, ook is er sprake van een variabele doorlooptijd. Een doorlopend krediet is dus onzekerder en zal wellicht eerder een optie zijn die vaker door mannen gekozen wordt.

Voorlichten!

Ben je als alleenstaande ouder van plan om extra geld te lenen voor een nieuwe badkamer of auto? Laat je dan eerst goed voorlichten over de bijkomende risico’s. Vraag om duidelijke voorwaarden zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Bron: Vrouwblog

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

koken & tafelen algemeen

gerelateerde artikelen

Eerste woning kopen: 5 tips voor starters op de woningmarkt

Voor starters is het niet eenvoudig om een woning te vinden....

Waarom geweldige vrouwen soms moeilijker de liefde vinden

Andere vrouwen lijken altijd moeiteloos van de een in de andere...

Oceanië populaire bestemming onder soloreizende vrouwen van 45+

Een avonturier van boven de vijfenveertig heeft andere wensen dan een...

Gescheiden vrouwen vaker op zoek naar nieuw huis dan mannen

Vrouwen moeten na scheiding vaker dan mannen op zoek naar een...

Single vrouw: dan ben je super happy en leef je lekker lang!

Onderzoek laat zien dat single vrouwen tot de gelukkigste groep behoren,...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Condoom.nl