vrijgezelle vrouw china

Single vrouwen van dertig plus krijgen extra vrije dagen om te daten

Extra vrije tijd van de baas om te gaan daten? In China is het de realiteit. Twee bedrijven in Hangzhou in China geven vrouwelijke medewerkers die hun dertigste verjaardag al hebben gevierd maar nog niet getrouwd zijn, in de periode rond nieuwjaar (5 februari) acht extra vrije dagen om een man te vinden.

Daarover berichten internationale media, zoals The Independent. Het gaat om het Hangzhou Songcheng Performance, een pretpark, en Hangzhou Songcheng Tourism Management. In China zien sommigen een vrouw die na haar dertigste nog niet is getrouwd als mislukt. Voor mannen geldt dit minder.

Partner zoeken

Het pretpark in Hangzhou geeft vrijgezelle mannen van 30+ geen extra vrije dagen, want, zo is de redenering, de meesten van hen werken in de buitendienst en komen dus wel eens een vrouw tegen. De vrouwen werken vaker achter de schermen, en komen geen mannelijke bezoekers tegen die potentiële partners zouden kunnen zijn, verklaart een directielid. Voor zover bekend zijn het Chinese pretpark en het toeristenbureau de enige bedrijven die vrouwen ’datingdagen’ geven om een partner te zoeken.

Bron: Telegraaf

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam