50plus

Single vrouwen van boven de 50 zijn best te vinden

In de media lees je bijna dagelijks berichten over het toenemende aantal singles en toch hebben veel alleenstaanden het gevoel dat die groep niet zichtbaar is. Vanaf een bepaalde leeftijd blijven we nogal ronddraaien in onze vaste kring van vrienden, werkrelaties en kennissen. Hoe het wel werkt om een nieuwe mensen te ontmoeten? Maak duidelijk om je heen dat je openstaat voor een relatie. Geef aan dat ze voor jou een leuke date mogen regelen. Single vrouwen van boven de 50 zijn best te vinden.

Contact leggen is niet makkelijk

Contacten leggen is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hoort het vaakst van mensen die al lang in een relatie zitten, dat je gewoon wat meer moet uitgaan, dat je vooral niet mag zoeken. Iedereen die geregeld uiteten gaat, een film meepikt of in de theater te vinden is, kan getuigen dat daar niet de plek is nieuwe contacten te leggen. Mensen gaan er in gezelschap naartoe en wie er alleen zit, is niet bijvoorbaat single. Als dat wel zo zou zijn en je waagt een eerste stap, dan is de kans groot dat je het deksel op de neus krijgt. Het hoort niet echt tot onze omgangscultuur en vrouwen bekijken een man vaak achterdochtig wanneer hij deze kans waagt.

Laat om je heen weten open te staan voor relatie

Wat werkt dan wel? Een eerste stap is aan je omgeving duidelijk maken dat je openstaat voor een relatie. Geef aan dat ze voor jou een leuke date mogen regelen. Maak met andere woorden maximaal gebruik van je bestaande netwerk. Het is tevens de manier om een belangrijke klik in je hoofd te maken. Nogal wat alleenstaanden geven aan zoekende te zijn, maar stralen het tegenovergestelde uit. Een toegankelijke lichaamshouding, een zelfverzekerd oogcontact, een verzorgd voorkomen, oprechte aandacht voor  anderen, zijn belangrijke basiselementen bij het tot stand komen van een eerste contact.

Omgevingen die jou bevallen

Zoek ook andere omgevingen op. Een sportclub zal inderdaad vaak mannelijke kennissen opleveren, en je als man op de aerobicvloer wagen tussen vrouwen in kleurige sportpakjes, is geen goed idee. Cursussen rond maatschappij en cultuur, daguitstapjes naar musea en steden, zijn dan weer activiteiten met veel vrouwelijke opkomst. Ook wandelclubs hebben veel alleenstaande leden. Zoek in die hoek waar jij je graag bevindt. Wandel je niet graag, dan gaat dat niets worden. Fiets je graag, zoek daarin nieuwe contacten.

Single vrouwen van boven de 50 zijn best te vinden

Wat vooral belangrijk is die dingen te doen die je echt graag doet. Dat maakt dat je goed in je vel zit en zo ben je op je aantrekkelijkst voor vrouwen. Je zou daarnaast voor een specifiek kanaal kunnen kiezen. Een praatcafé bleek niets voor jou, een ander initiatief kan wel goed werken. Het internet is een optie. Blijf wel realistisch in je verwachtingen. Niet iedereen op een datingsite staat open voor een echt contact, laat staan een relatie. Via een alleenstaandenclub of bemiddelingsbureau heb je meer kans op ontmoetingen met gemotiveerde vrouwen. Combineer je je mogelijkheden, dan lukt het je zeker om een leuke vrouw te ontmoeten. Jouw kansen als man van boven de 50 zijn bovendien goed. De groep rijpere, single vrouwen is namelijk groot.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.