single sexy alleenstaande moeder
11 November 2018

Single vrouwen laten eicellen invriezen om ‘paniek ouderschap’ te voorkomen

De meeste single vrouwen die hun eicellen laten invriezen om niet-medische redenen doen dit om ‘paniek ouderschap’ te voorkomen (het aangaan van onverstandige relaties om een ​​genetisch gerelateerd kind te hebben), blijkt uit een nieuwe studie.

Alleenstaande vrouwen

De onderzoekers interviewden 31 vrouwen die hun eicellen hadden ingevroren om ‘sociale’ redenen. Van de deelnemers, waarvan 84 procent alleenstaand was, werd gevraagd waarom ze ervoor hadden gekozen om dit te doen, hoe ze de ervaring vonden en welke informatie ze kregen over de kans om uiteindelijk een bevalling met bevroren eicellen te krijgen.

Geschikte partner vinden

Voor de meerderheid was het ontbreken van een partner of het hebben van een partner die zich niet wilde inzetten voor het vaderschap de meest voorkomende reden voor het bevriezen van eicellen. Sommigen beschreef het proces als een ‘einde op zichzelf’, gaf hen meer ‘adem-tijd’ en nam de druk weg om een ​​geschikte partner te vinden.

Voorkeur

Velen beschreven hoe ze hoopten dat ze nooit hun bevroren eicellen hoefden te gebruiken en gaven in plaats daarvan blijk van een verlangen om op een natuurlijke manier samen te leven met een toekomstige partner. Verscheidene rapporteerden ook dat ze het proces emotioneel moeilijk vonden omdat ze hun eicellen fundamenteel niet wilden invriezen. In plaats daarvan hadden ze liever het moederschap nagestreefd met een betrokken partner.

Informatie ontoereikend

Verontrustend genoeg bleek de informatie die beschikbaar was voor vrouwen die hun eicellen wilden invriezen ontoereikend. Bijna alle vrouwen zeiden dat de klinieken die ze benaderden niet in staat waren om een ​​schatting te geven van de kans op een toekomstige levende geboorte met hun bevroren eicellen. Er was een gebrek aan gedetailleerde besprekingen met artsen over post-bevriezingsprocessen en -resultaten, en de vrouwen, van wie de gemiddelde leeftijd op het moment van bevriezing 37 was, kregen geen kliniek- of leeftijdsspecifieke informatie.

Ondersteuning

Met stijgende aantallen vrouwen die het bevriezen van eicellen overwegen, met name in Europa, eisen de auteurs van het onderzoek dat er meer wordt gedaan om vrouwen te ondersteunen die dit proces doormaken.

Dr. Baldwin zei: “Hoewel het aantal vrouwen dat hun eicellen invriest nog steeds klein is, overwegen veel meer nu deze optie als een manier om het tijdsverloop te verlengen dat ze hebben om genetisch moederschap na te streven. Klinieken die deze technologie leveren, hebben de verantwoordelijkheid om geïnformeerde beslissingen te ondersteunen – door vrouwen die vragen over het invriezen van eicellen te voorzien van gedetailleerde informatie over de kans op een bevalling die specifiek is voor hun leeftijd bij bevriezing.

Bron: Womenonline

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

54-jarige Brigitte Nielsen bevalt van dochter

De Deense Brigitte Nielsen is op 54-jarige leeftijd bevallen van een...

Vrouw vindt carrière belangrijker dan relatie

Ben je dol op je werk en loopt je carrière als...

Vrouwen teren nog te vaak op hun man

Veel vrouwen zouden zichzelf moeten kunnen bedruipen. Nu teren ze nog...

Singles in de rij voor invriezen eicellen

Vrijwel alle vrouwen die hun eicellen laten invriezen hebben geen relatie....

Kwart single vrouwen wil eicellen laten invriezen

Ruim een kwart van de kinderloze single vrouwen in Nederland wil...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie