kinderwens

Single vrouwen en kinderwens

Het wel of niet hebben of willen hebben van kinderen, is een kwestie waar bijna iedereen op een bepaalde fase in zijn leven mee te maken krijgt.  Het geldt niet alleen voor koppels maar ook voor singles. Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen. Ben jij in deze situatie, dan kan ik me voorstellen dat het een hele lastige vraag is, waar jij de enige bent die het antwoord weet of boven water moet krijgen.

Ik wil geen kind

Er zijn vrouwen voor zichzelf heel helder hebben dat ze geen kind in hun eentje willen opvoeden en daar heel stellig in zijn. Er zijn natuurlijk ook vrouwen die nog over deze keuze aan het nadenken zijn. Voor de vrouwen die het voor zichzelf nog niet helder hebben zijn er een paar vragen die zij zich kunnen stellen. Daarnaast zijn er de redenen van de vrouwen die al een beslissing gemaakt hebben. Mogelijk is het handig die te lezen. Door te voelen wat voor reactie dat bij jou teweegbrengt, ben je mogelijk ook geholpen.

Waarom wil je een kind?

Sommigen willen de ervaring van het ouderschap. Velen hebben de wens om een nieuwe wezentje te voeden met hun liefde, wijsheid en levenservaring. Anderen zien hun leven verrijkt door de oprichting van hun eigen kleine familie. Deze uitgangspunten moeten niet de enige zijn bij het kiezen voor een kind.

Opkomend onderzoek laat zien dat door groter wordende isolementen mensen met kinderen zeker niet gelukkiger zijn, dan kinderloze leeftijdgenoten. Gelukkig zijn en de vervulling van individuele verlangens gaan niet altijd samen.  Je moet vooral je gevoel volgen en je bedenken waar jij je goed bij zal voelen.

Kun jij voor een kind zorgen?

Ben je in staat op een professionele manier voor een kindje te zorgen? Als alleenstaande werkende ouder moet je van te voren goed nadenken hoe jij in jouw situatie zaken kunt regelen. Vaak zijn er mouwen te passen aan problemen. Maar je moet er wel van te voren  bij stil staan.  Misschien betekent het dat jij je carrière moet bijstellen. Bedenk dus bij jezelf hoe bereid je bent  om veranderingen door te voeren als dat nodig is.

Financieel haalbaar?

Is je financiële situatie sterk genoeg voor een kind?  Financieel is het echt een grote verandering of je alleen voor je zelf moet zorgen of ook voor de opvoeding van een kind. Hiervoor zijn natuurlijk richtlijnen maar iedere situatie is weer anders . Baby’s kunnen je finacieel leeg zuigen, denk maar aan voedsel, onderdak en veiligheid. Het is niet om je te onmoedigen, maar je moet deze extra kosten wel in je eentje opbrengen.

Werk-opvang verhouding?

Wat kun je knippen uit je budget? Zal je realistisch in staat om een kostenbesparende plan te volgen? Overleg met een financieel adviseur is een geweldig idee. Deze kan je helpen duidelijkheid te krijgen over de invloed van een kind op je totale financiële plaatje. Eventueel is er ook familie te benaderen voor hulp. Vaak zijn opa’s en oma’s welwillend of financieel of met hulp bij kinderopvang een steentje bij te dragen.

Ben je sociaal sterk genoeg?

Het is de taak van jou als ouder om emotionele steun aan haar baby te bieden en niet andersom. Dus wie steunt wie?  Je moet geen kind willen omdat je je alleen voelt of niet gelukkig bent en dan denken dat dat de alles brengende oplossing is.  Bedenk je je nu, dat je inderdaad nog niet helemaal sterk bent, ga dan eerst nog door met werken aan jezelf. Probeer  vriendschappen op te bouwen en je familierelaties te verbeteren alvorens aan een baby te denken.  Er zijn ook online-groepen van alleenstaande vrouwen die een ouderschap nastreven.  Probeer hier contact mee te krijgen, het kan je helpen in je beeldvorming.

Geen kinderwens

Net als jij zijn er veel alleenstaande vrouwen die nagedacht hebben over het wel of niet willen van een kind. Er zijn vrouwen die ziek werden zich te moeten verantwoorden op wat ze mogelijk zouden missen, wanneer ze kinderloos zouden blijven. Er zijn nu eenmaal vrouwen die geen kinderwens hebben. Enkele redenen die zij graag kwijt wilden, ook al ben je als single natuurlijk aan niemand verantwoording verschuldigd.

Redenen om geen kinderwens te koesteren:

1. Ik draai op voor de zorg

In de praktijk zal ik  financieel alleen voor het kind moeten zorgen. Zeker de eerste jaren zal ik met handen en voeten gebonden zijn. Mijn leven zal volledig in dienst staan van het project met de naam kinderen.

2. Fysiek te zwaar

Ik ben fysiek niet zo sterk, omdat ik al aan van alles heb geleden. De gedachte om 9 zwanger te zijnen dus mogelijk ziek, zwak en misselijk, is bij voorbaat al misselijk makend. Dan ook nog te denken aan de echte bevalling, nee, dat wil ik mijn lichaam niet aandoen, dat stuit mij tegen de borst.

3. Milieu

Er zijn 153 miljoen wezen. De wereld is al vol. Wie ben ik om voor mijn eigen geluk nog een mond aan de wereldbevolking toevoegen die gevoed moet worden?

4.Geluk van de kinderen

De wereld is lang niet voor iedereen mooi. Misschien ook wel niet voor mijn kinderen

5. Verantwoordelijkheid te groot

Ik vind het een te grote verantwoordelijkheid om een kind op de wereld te zetten. Ook de onzekerheid of dat nieuwe leven goed zal zijn. Bij voorbaat denken dat het nieuwe leven prachtig is en ik dat perfect kan maken, daarover heb ik grote onzekerheid.

6. Niet jaloers

Ik merk bij mezelf op dat ik zeker niet jaloers ben op vriendinnen die wel een kind hebben. Ook heb ik niet de neiging hun kindjes te willen knuffelen en verzorgen. De gewenste gevoelens om een goede moeder te zijn, daar heb ik mezelf nog niet op betrapt.

7. Geen zin in.

Ik heb simpelweg geen zin in kinderen. Ik wil niet meedoen aan het zoete gepraat van moeders. Ik zou nu al opzien tegen hun pubertijd. Ik hou van mijn slaap, ik hou ervan alleen te zijn. Ik heb helemaal geen zin dat allemaal op te geven.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!