Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
kat tinder
30 november 2018

Single vrouwen: dit doet een hond of kat met je nachtrust

Dol op je viervoeter en nog niet van plan om je in de liefde te binden voorlopig? Dan slaap je waarschijnlijk als een roosje!

Effect van slapen met je huisdier

Veel mensen in vele delen van de wereld delen vaak hun bed niet alleen met menselijke partners, maar ook met honden en katten. Verschillende studies hebben aangetoond dat slapen met een volwassen menselijke partner zowel positieve als negatieve effecten heeft op de slaap, maar er is weinig onderzoek naar de effecten die huisdieren hebben op de kwaliteit van de slaap.

Vrouw & huisdier

Nieuw onderzoek heeft gegevens verzameld van 962 volwassen vrouwen om de relaties tussen huisdier en slaap te onderzoeken. Vijfenvijftig procent van de deelnemers deelden hun bed met ten minste één hond en 31% met ten minste één kat. Daarnaast deelden 57% van de deelnemers hun bed met een menselijke partner.

Comfortabel en veilig

Het onderzoek wees uit dat de vrouwen die een hond in bed hadden een minder verstorende slaap hadden. Deze vrouwen onthulden ook dat ze zich comfortabeler en veiliger voelden toen hun hond naast hen sliep. Katten die in het bed van de vrouwen sliepen waren net zo storend als menselijke partners, en werden in verband gebracht met een minder gevoelens van comfort en veiligheid door zowel menselijke als hond bed partners.

Betere nachtrust

Ook gingen hondenbezitters eerder naar bed en stonden ze eerder op dan mensen die katten hebben maar geen honden. Het resultaat van vasthouden aan een slaapschema zorgde voor een betere nachtrust. Bovendien kregen de vrouwen meer rust omdat ze dagelijks goed sliepen. Andere maatregelen die zijn opgenomen in deze studie geven aan dat honden en katten, en waar ze slapen, inderdaad invloed kunnen hebben op de slaap gewoonten en perceptie van kwaliteit van de slaap.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een op de vier vrouwelijke singles zet nooit eerste stap

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

Tekort aan jonge vrouwen in deze Brabantse regio’s

Op zoek naar een man tussen de 25 en 30 jaar?...

In dit land kun je het beste op vakantie als single vrouw

Vrouw, single en vakantieplannen? Dan wil je behalve een mooie reis...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Dierendag: 80 procent baasjes geeft huisdier extra aandacht

Anno 2019 heeft zowat 80% van de baasjes op Dierendag iets...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie