vrouw hormonen
30 July 2019

Single vrouwen boven de 50 genieten volop!

Boven de 50, maar vooral boven de 65, zijn vrouwen vaker alleen dan mannen. Maar daar hoef je beslist geen medelijden mee te hebben want deze ‘oudere singles’ genieten volop van het leven.

Wel of geen nieuwe relatie

Hoe ouder singles zijn, hoe vaker zij geen relatie meer willen. Ze hebben al kinderen of willen die definitief niet meer. Voor 50+ vrouwen geldt dat ze vaak al een partner hebben gehad en hebben samengewoond. Ze zijn nu vaak gescheiden of weduwe. Tussen 30 en 49 jaar schommelt het aandeel singles rond de 20 procent en zijn er iets meer single mannen.

Cijfers van singles

Jan Latten van het CBS verklaart de cijfers: “Jongeren zijn veel flexibeler. Die willen nog kinderen, die willen nog een huis kopen, die willen nog graag samenzijn. Op latere leeftijd willen vooral vrouwen geen vaste partner meer. Van de single vrouwen van 50-64 jaar wil bijna 40 procent definitief geen relatie meer, tegenover een kwart van de single mannen van die leeftijd. Van de 65-79-jarige alleenstaande vrouwen wil zelfs bijna 70 procent niet meer aan de man.”

Motivatie weg

“Ze zijn niet genegen om alles nog een keer te herhalen, ze hebben zelf al een wereld opgebouwd met een eigen huis en een eigen inkomen. De motivatie is weg om weer in een nieuwe relatie te stappen, waarin ze gaan samenwonen. Ze hebben ook een fijn bestaan zonder man, die in deze levensfase niet zo heel veel meer toevoegt aan hun al vrij complete leven. Alles is al op orde.”

Aanpassen

“Als ze al weer een relatie beginnen, moeten ze zich weer aanpassen of hun nestje verlaten. Daar hebben ze geen zin in. Ze hebben juist meer vrijheid, omdat de kinderen de deur uit zijn. Als ze weer zouden gaan samenwonen, hebben ze daar minder profijt van dan een jonger iemand. Oudere dames zouden zelfs in moeten leveren op hun AOW. Bovendien is er niet de garantie dat de nieuwe relatie geluk brengt, dus waarom zouden ze hun stabiliteit in de waagschaal leggen voor iets onzekers?”

Geen vaste partner meer

“Mensen hebben dus verschillende redenen om geen vaste partner meer te willen. Zowel bij mannen als vrouwen geven zes op de tien aan dat zij hun vrijheid willen bewaren. Vrouwen stellen vaker dan mannen dat zij slechte ervaringen hebben met relaties, dat relaties veel problemen met zich meebrengen en dat zij er geen hoge verwachtingen van hebben.”

Twee type gescheiden vrouwen

Als je rondom je heen kijkt zie je (gechargeerd) doorgaans twee type gescheiden vrouwen. “Vrouwen die zeggen ‘ik begin er nooit meer aan’ en zij die wel een relatie willen, maar bijvoorbeeld geen zin meer hebben om voor iemand te zorgen. Er zijn boven de zestig genoeg mannen die erop rekenen dat een vrouw ze verzorgt. Met iemand van 30 kan dat nog veranderen, als een man eenmaal boven de 60 is, krijg je hem niet meer opgevoed. Als hij beweert dat hij nog geen ei kan bakken, gaat hij niet ineens koken.”

Leeftijdsproblematiek

Voor de single vrouwen van boven de vijftig die nog wel graag een nieuwe liefde in hun leven willen is het ook niet altijd eenvoudig die te vinden. Want op de je dertigste op zoek gaan naar de liefde is doorgaans niet zo’n probleem, ben je als vrouw boven de vijftig dan ligt het iets ingewikkelder. Er zijn heel veel goed opgeleide vrouwen van boven de 50 en 60 jaar zonder partner. Mannen van deze leeftijd willen graag een partner die een aantal jaar jonger is. Niet voor niets zijn er gespecialiseerde datingsites en relatiebureaus die singles van 50+ en 60+ graag bij elkaar brengen om de liefde een nieuwe kans te geven!

Bronnen: Vrouw / CBS

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Juist we willen gewoon genieten!!!! ?

    Ilka | 31-07-2019
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wat 50+ singles het meest missen na een jaar pandemie

We houden ons netjes aan de regels en het ontmoeten van...

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op...

Wordt dit het jaar waarin we meer tijd nemen voor onze date?

De vijftigplus-single lijkt de hoop op het nieuwe jaar gevestigd te...

Nederlandse vijftigplussers meer tevreden over seksleven dan Vlamingen

Nederlandse vijftigplussers zijn over het algemeen meer tevreden over hun seksleven dan Vlamingen.

Dit is dé reden waarom de allerleukste vrouwen single zijn tijdens de feestdagen

Misschien word je inmiddels stapelgek van de vraag, ‘Waar blijft jouw...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie