zomer nachten slaap tips

Single vrouw wijst man de deur

Uit recent Brits onderzoek blijkt dat zo’n 8 procent van de single vrouwen de man voorgoed de deur wijst en liever als vrije, blije vrijgezel door het leven gaat. Online magazine Singlessite.nl ging op onderzoek uit en peilde de reacties onder de Nederlandse vrouwelijke single.

Teleurstelling

Dat niet iedere vrouw op een man zit te wachten is niks nieuws. Dat het aantal singles maar blijft stijgen ook niet. Maar de trend dat zelfbewuste, hoogopgeleide vrouwen een liefdevolle relatie niet meer lijken na te streven is dat wel. Sterker nog, ze geven er zelfs de voorkeur aan voorgoed alleen te blijven.

Oorzaak? Teleurstellingen in het verleden bieden hier wel garanties voor de toekomst. Eerder opgedane ervaringen hebben het vertrouwen danig op de proef gesteld en aangezien deze vrouwen veelal financieel zelfstandig zijn is de noodzaak om aan de man te raken niet meer aanwezig.

Een druk leven biedt weinig ruimte voor romantiek en relaties kosten nu eenmaal veel tijd en energie. Deze inspanningen steken ze liever in hun vriendschappen en carrière. En de kinderwens? Steeds minder vrouwen hebben last te hebben van rammelende eierstokken. Maar mocht de nood aan de man komen, dan is de spermabank een prima alternatief.

Lekker alleen

Deze nieuwe trend wordt al door tal van deskundigen onderschreven. Maar hoe past dit plaatje binnen de realiteit van alledag? Online magazine Singlessite.nl sprak met verschillende vrouwelijke singles en bemerkte dat de belangstelling voor een traditionele relatie ook in Nederland tanende is. Zo zegt Mirjam (38): “Na een aantal relaties hou ik het voor gezien. Tussen het manvolk zit zo nu en dan een leuk exemplaar, maar ze zijn niet leuk genoeg om m’n leven mee te delen”. Ook voor Tamara (31) hoeft het niet zo nodig. “Mijn leven is leuk genoeg zonder partner. Ik heb een drukke baan, fijne vriendinnen, een prettig huis en zo nu en dan een heerlijke one-night-stand maar ik moet er niet aan denken om mijn leven permanent met een man te moeten delen”.

Vrijheid blijheid

Verder rondvragen leert dat ze niet de enige vrouwen zijn die de pluspunten van het alleen leven erg waarderen. De (pas) verworven vrijheid, geen rekening te hoeven houden met een ander en ‘wel de lusten maar niet de lasten’ zijn veel genoemde redenen om geen vaste relatie meer na te streven.

Zo laat Odette (34) weten geen man nodig te hebben om een heerlijk en onbezorgd leven te leiden. “Ik verdien genoeg, kan gaan en staan waar ik wil en een kind heb ik al uit een vorige relatie. Ik voel me echt een happy single en hoef geen man om me gelukkig te maken, dat ben ik al”.

Opvallend is dat alle geïnterviewde vrouwen naast hun kijk op vaste relaties nog een gemeenschappelijke factor delen. Ze irriteren zich allemaal wild aan het geschetste beeld in bladen en televisieprogramma’s dat je leven niet compleet zou zijn zonder partner. Je moet en zal aan de man of je nu wilt of niet!

Exit romantiek

Gloort er dan geen enkel sprankje romantiek aan de horizon? Niet echt. Deze vrouwen zitten lekker in hun vel, voelen zich zelfbewust en zelfverzekerd, hebben slechts behoefte aan af en toe een nacht vol stomende seks, maar niet aan rode rozen of vioolmuziek. Laat staan een gedeeld huishouden.

En mocht het een man onverhoopt lukken door hun zelfverkozen vrijheid-blijheid-bestaan heen te breken dan geven ze de voorkeur aan een Lat-relatie. Want alleen dan behouden ze hun eigen identiteit, vrijheid en zelfstandigheid. Een Lat-relatie heeft volgens hen nog een groot pluspunt. De man in kwestie blijft langer spannend, de relatie beduidend verser en de kans op sleur wordt tot een minimum beperkt. Mannen, jullie zijn gewaarschuwd.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.