Single vrouw is arrogant en overschat zichzelf

Single vrouwen zijn egocentrischer en narcistischer dan ooit. Uit onderzoek van twee belangrijke psychologen blijkt dat vrouwen van nu zichzelf enorm geweldig en aantrekkelijk vinden, terwijl dit objectief gezien niet het geval is. Dit levert problemen op voor hen op de relatiemarkt.

De veranderde maatschappij is de grote verantwoordelijke. De nadruk ligt op materiële rijkdom, uiterlijkheden en bewondering voor celebs. Vooral internet is verantwoordelijk, maar ook reality tv, makkelijk verkrijgbare leningen, het aanbidden van de celebs, de competitieve en individualistische maatschappij en in de jeugd: ouders die geen nee zeggen.

Omdat vrouwen zichzelf slimmer, getalenteerder en aantrekkelijker vinden dan ze echt zijn, vinden ze geen partner die voldoet aan hun hoge eisen. Ook kunnen ze moeilijk kritiek aanvaarden en tonen ze weinig empathie. Deze vrouwen denken van zichzelf dat ze mannen afschrikken door hun succes, terwijl het niet in hen opkomt dat iemand hen gewoon niet leuk kan vinden.

Margot Medhurst is initiatiefneemster van de Britse datingsite Yours Sincerely en heeft 30 jaar ervaring in het bemiddelingsvak: ” Vrouwen van nu beseffen hun ‘marktwaarde’ niet reëel. Er is een groot verschil tussen hoe ze zichzelf zien en hoe anderen hen zien. Vaak zijn het heel gewone vrouwen, maar vinden ze zichzelf schitterend. Elke man die ik hen voorstel, is niet goed genoeg, ze weigeren er een afspraak mee. Maar als ze te horen krijgen dat een man hen heeft afgewezen, zijn ze gekrenkt in hun eer. Velen worden dan echt boos op mij.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Mike ·
23 juni 2023

Avondeten op een Budget: Betaalbare en Smaakvolle Recepten voor Singles

By Mike ·
23 juni 2023

De kunst van het scheren: Essentiële tips voor single mannen

Beste dildo met zuignap
By Redactie ·
12 december 2022

Voor jou getest: de beste dildo’s met zuignap

Beste vibrerende slipjes
By Redactie ·
5 december 2022

Voor jou getest: de beste vibrerende slipjes

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen