Single vrouw hoeft eerste etentje niet te betalen

De helft van de single mannen en vrouwen vindt dat de man het eerste etentje moet betalen en circa dertig procent vindt dat de rekening gedeeld moet worden. Maar niemand vindt dat de vrouw alleen moet betalen.

Dat blijkt uit onderzoek onder de leden van de datingsite (680 respondenten) voor hoger opgeleiden, e-Matching.nl. De leden werd de stelling voorgelegd dat mannen het eerste etentje moeten betalen. Bij de mannen kan 51 procent zich daarin vinden. Bij de vrouwen geeft 43 procent aan dat de man dan zijn portemonnee moet trekken.

Vijfendertig procent van de vrouwen en 29 procent van de mannen zegt dat de kosten gedeeld moeten worden. Nog eens achttien procent van de vrouwen en zeventien procent van de mannen geeft aan dat de traditie dat de man betaalt ouderwets is. Er blijft dan nog een kleine groep over van singles die het jammer vinden dat de man nog steeds het eerste etentje betaalt. Die keuze werd door vier procent van de vrouwen en drie procent van de mannen aangevinkt.

Nog tips nodig voor een eerste eetafspraak? Kijk dan eens bij: Etiquette Dinnerdate

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

By Linda ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!