Single vrouw tijdens de kerst? In plaats van zitten treuren dat je vandaag niet met een man aan het kerstdiner verschijnt beuren wij je op met maar liefst 26 redenen waarom het (voorlopig dan) prima is om als single door het leven te gaan!

Je kunt jezelf natuurlijk voorhouden dat je pas echt gelukkig bent met die leuke, lieve, aardige, begripvolle en attente man in je leven maar…. Deze 26 redenen bezorgen je vast een big smile op je gezicht en doen je beseffen dat je leven ook prima is zonder hem.  Dit zijn jouw opstekers met kerst!

Vrouwen hebben géén man nodig omdat:

1. Het lege wc-rolletje te vervangen, dat doen mannen sowieso al amper.
2. Een oordeel te vellen over hun outfit. Zelfzekere dames weten maar al te goed wat bij hun lichaam past en wat niet. Ach, soms is het op het randje, maar daar leggen we ons bij neer. 
3. Met Kerstmis een lingerie-setje te krijgen waarmee hij alleen zichzelf een plezier doet aangezien de stukjes stof te onhandig zijn om in het dagelijkse leven te dragen.
4. Om zich te oriënteren. Dames durven heus wel de weg vragen aan een vreemde. “Ik heb dan ook geen man nodig voor wie de weg vragen, hetzelfde is als chemische castratie.”
5.  Om de afwasmachine te vullen en dat vervolgens in een heel onlogische volgorde te doen waardoor er maar de helft ingaat van wat er in zou moeten gaan.
6. Tegen te zeuren, er zijn genoeg andere slachtoffers. Als ik bovendien wil dat er niet naar mijn mening geluisterd wordt, zal praat ik wel tegen de muur.
7. Een blik op de bovenste plank werpen. Die handige kleine ladders zijn voor een bepaalde reden uitgevonden. Ze helpen vrouwen zelfstandig te zijn.
8. Me te verdedigen of beschermen wanneer ik alleen thuis ben. “Het slot op de deur zal volgens mij veel beter werk leveren.”
9. Een ravage aan te richten in de keuken. “Ik kan koken zonder elke pot en pan in de keuken nodig te hebben, in tegenstelling tot veel mannen.”
10. Theezakjes op het aanrecht laten liggen. Ze horen namelijk thuis in de vuilbak, het ding dat op één meter afstand van het aanrecht staat.
11. De vuilzakken buiten te zetten en te doen alsof het een immens zwaar taakje is.
12. De barbecue aan te steken. “Ik gebruik gas.”
13. Een etentje betalen. Ik betaal met plezier mijn eigen gerecht op restaurant – ja, ook dat van hem als het écht nodig is.
14. Klusjes op te lossen en het eigenlijk erger te maken dan het al was. “Wanneer ik iets niet kan, geef ik dat gerust toe.”
15. Spinnen te vangen, daarvoor hebben we een stofzuiger in huis.
16. Glazen potten openmaken. “Wanneer het me niet lukt, maak ik een gaatje in het deksel zodat de druk kan ontsnappen.”
17. Buitenspel uitleggen. Vrouwen begrijpen de meeste voetbaltermen heus wel, het is gewoon saai.
18. Te strijken en vervolgens alleen de kraag van zijn hemd glad te maken omdat ‘dat het enige deel is dat de mensen echt zien.’
19.  De katernen van de krant inpikken op zaterdagochtend.
20. De auto vol tanken. So what als er nog maar een koffielepel benzine inzit wanneer ik het tankstation bereik – ik heb het toch bereikt?!
21. 200 dingen in de winkel te kopen die we (ook) niet nodig hebben maar wel het eten is vergeten mee te brengen.
22. Mijn hoffelijkheid te becommentariëren. “Ritsen is verplicht in de file, maar dat begrijpen mannen blijkbaar niet zo goed aangezien ze altijd boos worden wanneer ik het doe.”
23. Te koken voor mij. “Ik wil namelijk niet de hele week spaghetti eten omdat dat het enige gerecht is dat manlief kan klaarmaken.’
24. Me te wijzen op mijn financiële situatie. Schoenen kopen is inderdaad besparen op eten en dat is een weloverwogen keuze.
25.  De was te doen en mijn trui van kasjmier te vernielen (dat is pas zonde van het geld).
26. Verhalen te horen over zijn familie – het is niét mijn familie.

Eén reactie

  1. Dit artikel barst van de cliché’s en de mannenhaat druipt er vanaf! Al deze aangevoerde “nadelen” van mannen staan totaal niet in verhouding tot de nadelen van een leven lang single zijn. De mens is eenvoudig niet gemaakt om alleen door het leven te gaan P.S.: Dit commentaar is afkomstig van een vrouw.

Reacties zijn gesloten.