Single vindt relatiebureau achterhaald

29-09-2006 – Single vindt relatiebureau achterhaald

Veel singles vinden relatiebemiddelingsbureau’s naast hoogdrempelig ook een volkomen achterhaalde methode om gelijkgestemden te ontmoeten.

Ook de traditionele contactadvertentie heeft met de intrede van internetdating zijn langste tijd gehad. Dit blijkt ondermeer uit een recent gehouden onderzoek door online magazine Singlessite waaraan ruim vijfhonderd alleenstaanden zich uitspraken over de vraag “je bent single en je wilt wat…?”.

Warmlopen voor spontaan
Opmerkelijk is dat de single, ondanks de geringe slagingskans, bij voorkeur gaat voor de spontane, ongedwongen ontmoeting. Die leuke soortgenoot tegen het lijf lopen in een vrije omgeving zoals de supermarkt, café, bibliotheek of sportclub is en blijft hét ideaal. Het georganiseerde aspect van singlereizen, feesten en activiteiten is dan ook precies wat ze enigszins tegenstaat.

Lekker laagdrempelig
Als er dan toch gekozen moet worden uit het aanbod van georganiseerde ontmoetingsmogelijkheden, scoort de datingsite verreweg het hoogst. Op afstand veilig en eenvoudig contact leggen blijft voor velen de aantrekkelijkste manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Het deelnemen aan activiteiten of het bezoeken van een singlesparty wordt ook nog als redelijk laagdrempelig ervaren. Lastiger wordt het al om deel te nemen aan een speeddate avond of singlereis. In relatiebemiddeling ziet men vooral een hoge drempel en weinig toekomst, en de traditionele contactadvertentie is volgens hen niet meer van deze tijd.

Trends & Toekomst
Aan de favoriete uitgaansavond verandert niets. De zaterdagavond staat nog steeds met stip bovenaan en de vrijdagavond als een goede tweede. Opmerkelijk is dat de zondagmiddag een aantrekkelijk dagdeel blijkt te zijn waarop singles iets willen ondernemen.

Op de vraag wat men mist in het huidige aanbod blijkt dat er behoefte bestaat aan ontmoetingsmogelijkheden waarbij sprake is van een afgebakende leeftijdscategorie en mensen met eenzelfde opleidingsniveau. Omdat niet alle regio’s in Nederland even goed voorzien zijn van een ruim aanbod in ontmoetingsmogelijkheden zorgt dit voor enige ergernis.

Wat heeft volgens single Nederland de toekomst? Veelgenoemde trends zijn; singles-lounge, open vriendenkringen, vriendenclubs, kleinschaligere activiteiten, singlefeesten, stedentrips, korte vakanties en singlereizen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?