datingapp tinder honden

Single verkiest huisdier boven nieuwe liefde

Ruim 63 procent van de singles weigert ronduit zijn of haar huisdier de deur uit te doen voor een nieuwe liefde.  Dit blijkt uit een onderzoek van online magazine Singlessite.nl.

Dierenliefde

Van alle ondervraagde singles geeft 67 procent aan een huisdier te hebben. De meesten hebben een kat, een iets kleiner aantal een hond. Zo’n 10 procent heeft een knaagdier als huisdier. Singles met een vogel of reptiel zijn ronduit in de minderheid.

Relatiepotentie

Ook al is er sprake van een serieuze liefde, dan nog weigert maar liefst 63 procent van de singles om zijn of haar huisdier de deur uit te doen voor een nieuwe partner. Het doet er weinig toe of het gaat om een allergie, of omdat de nieuwe liefde simpelweg niet van beesten houdt. De liefde voor het huisdier weegt zwaarder dan de wens om een nieuwe relatie met die persoon te starten.

Laten lopen

17 procent van alle ondervraagden heeft overigens wel eens een serieuze relatie kandidaat laten lopen omdat hij of zij niet gediend was van het huisdier.

Dit onderzoek werd uitgevoerd onder 500 M/V singles waarvan 51% vrouw en 49% man.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.