eenoudervakanties

Single vaders zijn betere partners

Het opvoeden van een kind heeft alleenstaande vaders verantwoordelijkheid  bijgebracht. Hierdoor zouden ze betere partners zijn. Ook onvoorwaardelijk lief te hebben en geduldig te zijn, hebben ze hierdoor beter ontwikkeld.

Onvoorwaardelijk

Een onderzoek dat door Cupid.com uitgevoerd is, laat zien dat bijna acht op de tien ondervraagde vaders zeggen dat ze door hun kroost geleerd hebben verantwoordelijk te zijn, lief te hebben zonder voorwaarden en geduldig te zijn. 92 procent vindt dat het ouderschap hen een betere partner heeft gemaakt.

Vaste partner

Single papa’s zijn ook vaker op zoek naar een vaste partner, 57 procent zegt dat dit maakt dat ze een stabiele relatie nastreven. 21 procent van de vaders vraagt advies aan hun kind voor ze op date gaan, ze houden dus ook meer rekening met de mening van anderen.

Verzwijgen

Twee derde van de mannen zou echter zijn date verzwijgen voor zijn kroost, ze willen eerst zeker zijn of de relatie toekomst heeft voor ze een potentiële partner voorstellen aan hun kinderen. Mannen met dochters zijn zich er meer van bewust hoe ze met vrouwen omspringen, 71 procent zegt dat ze hun dochters willen tonen hoe ze behandeld moeten worden door een man.

Liefdesgeheimen

Papa’s van zonen daarentegen willen een goed voorbeeld zijn voor hun zijn qua omgang met dames. Hoewel ze willen weten op wie hun dochter verliefd is, zeggen vaders dat zich zich niet zouden moeien met het liefdesleven van hun zoon. Papa’s zouden aan hun mannelijk nageslacht wel hun liefdesgeheimen prijsgeven.

Levenslessen

Directeur van Cupid verklaart de resultaten: ‘Hoewel de zoektocht naar een nieuwe partner moeilijk kan zijn voor alleenstaande ouders, kan dit ook voordelen met zich brengen. Het ouderschap leert je enkele waardevolle lessen in het leven, deze kennis kan van pas komen bij het opbouwen van een gelukkige en vaste relatie.’

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.