single reizen

Single reizen: sociaal contact belangrijk

Werden single reizigers tot voor kort nog afgeschilderd als zielig en wanhopig op zoek naar een partner, vandaag de dag genieten ze het imago van hippe, trendy avonturiers.  Uit een enquête  onder onze lezers hebben we bij Singlessite.nl boven water gekregen dat die relatie nog wel even kan wachten. Bijna 40 procent van de bijna 450 ondervraagden laat weten dat het opdoen van sociale contacten de voornaamste reden is om aan een singlereis deel te nemen.

Irritante stelletjes

Naast het sociale aspect zijn er volgens de reizende singles meer redenen om met een single reis mee te gaan. Zo vinden ze het bijvoorbeeld heerlijk om niet alles zelf uit te hoeven zoeken, reizen ze graag met soortgenoten die dezelfde (reis)interesse hebben en vinden ze het prettig te weten niet tussen de stelletjes te belanden. Want zo blijkt, niks is irritanter dan dat.

Bij gebrek aan beter

Niet iedereen kiest uit volle overtuiging voor een vakantie met alleen maar alleenstaanden. Integendeel. Waar ruim eenderde gaat voor het genoemde sociale aspect, is ‘het niet kunnen vinden van een geschikte reisgenoot’ voor nog eens 31 procent de reden om een singlereis te boeken. Slechts 11 procent van de ondervraagden laat weten mee te gaan in de hoop toch die droompartner tegen het lijf te lopen.

Onbekend maakt onbemind

Opvallend is dat driekwart van de ondervraagden best eens een singlereis wil proberen, maar dat slechts een kwart van hen ook daadwerkelijk gaat. De voornaamste drempels om hier vanaf te zien zijn ‘angst voor het onbekende’ en ‘eng om alleen op reis te gaan’. Ook de kosten spelen een belangrijke rol. Ruim 22 procent laat weten dat ze dit soort vakanties te duur vinden.

Medereizigers uit de anonimiteit

Om over de spreekwoordelijke drempel heen te kunnen stappen moet er volgens de single nog wel het een en ander veranderen. Naast goedkopere reizen, betere M/V verhoudingen, een helder reisprogramma en duidelijke leeftijdscategorieën, vindt men het vooraf in kunnen zien van de deelnemerslijst erg belangrijk. Ook een kennismakingsavond voor de reis aanvangt wordt erg op prijs gesteld. Om de reis te kunnen boeken die voldoet aan ieders specifieke wensen en eisen, is al een opgaaf. Singles vinden dat een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden een must is, wanneer je tot boeken over wilt gaan.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?