single reizen

Single reizen: sociaal contact belangrijk

Werden single reizigers tot voor kort nog afgeschilderd als zielig en wanhopig op zoek naar een partner, vandaag de dag genieten ze het imago van hippe, trendy avonturiers.  Uit een enquête  onder onze lezers hebben we bij Singlessite.nl boven water gekregen dat die relatie nog wel even kan wachten. Bijna 40 procent van de bijna 450 ondervraagden laat weten dat het opdoen van sociale contacten de voornaamste reden is om aan een singlereis deel te nemen.

Irritante stelletjes

Naast het sociale aspect zijn er volgens de reizende singles meer redenen om met een single reis mee te gaan. Zo vinden ze het bijvoorbeeld heerlijk om niet alles zelf uit te hoeven zoeken, reizen ze graag met soortgenoten die dezelfde (reis)interesse hebben en vinden ze het prettig te weten niet tussen de stelletjes te belanden. Want zo blijkt, niks is irritanter dan dat.

Bij gebrek aan beter

Niet iedereen kiest uit volle overtuiging voor een vakantie met alleen maar alleenstaanden. Integendeel. Waar ruim eenderde gaat voor het genoemde sociale aspect, is ‘het niet kunnen vinden van een geschikte reisgenoot’ voor nog eens 31 procent de reden om een singlereis te boeken. Slechts 11 procent van de ondervraagden laat weten mee te gaan in de hoop toch die droompartner tegen het lijf te lopen.

Onbekend maakt onbemind

Opvallend is dat driekwart van de ondervraagden best eens een singlereis wil proberen, maar dat slechts een kwart van hen ook daadwerkelijk gaat. De voornaamste drempels om hier vanaf te zien zijn ‘angst voor het onbekende’ en ‘eng om alleen op reis te gaan’. Ook de kosten spelen een belangrijke rol. Ruim 22 procent laat weten dat ze dit soort vakanties te duur vinden.

Medereizigers uit de anonimiteit

Om over de spreekwoordelijke drempel heen te kunnen stappen moet er volgens de single nog wel het een en ander veranderen. Naast goedkopere reizen, betere M/V verhoudingen, een helder reisprogramma en duidelijke leeftijdscategorieën, vindt men het vooraf in kunnen zien van de deelnemerslijst erg belangrijk. Ook een kennismakingsavond voor de reis aanvangt wordt erg op prijs gesteld. Om de reis te kunnen boeken die voldoet aan ieders specifieke wensen en eisen, is al een opgaaf. Singles vinden dat een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden een must is, wanneer je tot boeken over wilt gaan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!