Groepsreis

Single reizen of groepsreizen: wat past het beste bij je?

Het blijft voor veel singles die op reis willen een dilemma: ga ik op zoek naar een singlereis of naar een groepsreis, waar niet per se alleenstaanden op af hoeven te komen? In dit artikel willen we je een aantal ideeën geven over zowel single reizen als groepsreizen, zodat je zelf kunt kijken wat het beste bij je past.

Het dilemma

Veel singles vinden het maar eng om met een singlereis mee te gaan. Bang zijn om buiten de groep te vallen of om met ‘sneue singles’ te belanden is voor veel mensen de reden om die singlereis niet te boeken en maar thuis te blijven.

Aansluiten bij een ‘gewone’ groepsreis voelt voor veel singles niet als een welkom alternatief, omdat je daar het risico loopt bij koppels of hele families te belanden – iets waar veel alleenstaanden weinig behoefte aan hebben.

Tot slot is alleen reizen misschien wel de ‘engste’ optie van allemaal, omdat je dan geen reisgenoot of reisgenoten hebt waar je uitstapjes mee maakt, ’s avonds samen mee eet en je ervaringen mee kunt delen.

Wat wil jij in een vakantie?

Gelukkig zijn er wel degelijk goede oplossingen om toch een toffe vakantie tegemoet te gaan, want anders zou je nooit meer weg kunnen! Welke oplossing voor jou het beste is, hangt een beetje af van wat jij in een singlereis of groepsreis zoekt. Drie gedachten:

Je wilt vooral gewoon een mooie reis maken

Gaat het jou hoofdzakelijk om de reisbestemming en de dingen die je daar kunt ondernemen? Dan pas jij waarschijnlijk zowel bij single- als groepsreizen, maar dan wel georganiseerd door partijen die de bestemming en activiteiten centraal laten staan in plaats van het ‘single zijn’. Of die organisatie dan het label singlereis of groepsreis erop plakt, maakt niet uit.

Je vindt dan altijd gelijkgestemden die het vooral leuk vinden om samen met anderen een land te ontdekken. Uiteraard kun je bij het kiezen van een groepsreis altijd nog een beetje letten op leeftijd en groepsgrootte, afhankelijk van je eigen voorkeuren. Let dus echter vooral op het karakter van de reisorganisatie en laat je niet te sterk leiden door de aan- of afwezigheid van singles!

Je wilt vooral andere singles leren kennen en vriendschappen sluiten

Maakt de bestemming jou niet heel veel uit, maar wil je wel lekker op vakantie en in een nieuwe omgeving andere alleenstaanden ontmoeten? Dan ben je wel echt op zoek naar een singlereis. Hier is de kans namelijk toch echt het grootst dat je andere singles vindt die het ook leuk vinden om andere gelijkgestemden te vinden.

Vind je het nog steeds spannend om je aan te melden en ben je bang buiten de groep te vallen of geen leuke mensen tegen te komen, zorg er dan voor dat je een singlereis kiest die qua leeftijd en groepsgrootte bij je past. De kans dat je een klik hebt met anderen is bijvoorbeeld groter als je met singles zit van ongeveer jouw leeftijd.

Je wilt tijdens je vakantie een nieuwe liefde vinden

Hoop jij tijdens een vakantie vooral je nieuwe crush te vinden? Dan kun je je waarschijnlijk beter niet aanmelden voor singles- of groepsreizen.

Singles die tijdens de reis heel erg op zoek zijn naar een nieuwe relatie, liggen meestal niet zo goed in de groep. De meeste singles vinden het juist heerlijk om op vakantie te zijn met gelijkgestemden en een leuke tijd te hebben samen zonder zich heel erg druk te maken over een relatie.

Uiteraard kan het altijd zijn dat je een écht leuk iemand tegenkomt en er iets moois opbloeit tussen jullie, maar het moet zeker niet het hoofddoel van je reis zijn.

We hopen dat je een fantastische reis gaat maken en veel gaat beleven!

Dit artikel werd je aangeboden door noSun, aanbieder van actieve groepsreizen in Europa. In 2015 hebben ze voor de derde keer op rij de Zoover Award gewonnen voor beste aanbieder van actieve en avontuurlijke reizen in Nederland.

De reizen van noSun zijn bijzonder geschikt voor mensen die gewoon een toffe reis willen maken. Mooi meegenomen voor singles is dat 95% van de noSun-reizigers alleen boekt, en je dus lang niet altijd met stelletjes of hele gezinnen reist. Benieuwd naar welke reizen je met noSun kunt maken? Check dan het reisoverzicht op hun website.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.