first dates op tv

Single op Valentijnsdag: 14 x een alternatief

Wie het ontzettend gezellig heeft met zijn of haar lief kan zich verheugen op de dag  van de liefde. Met valantijnsdag lekker in de watten worden gelegd is natuurlijk ook best fijn. Maar… niet iedereen is zo happy op deze dag. Hoewel de ene single er geen bal om geeft steekt het de ander toch wel een beetje om dit jaar zonder lief door het leven te gaan. Voor hen hebben we 14 alternatieven op een rij gezet.

1) Ga winkelen met je moeder

Wanneer je ouders deze dag niet vieren, is het misschien leuk om met je moeder op pad te gaan. Ga samen naar een leuke stad in de buurt (of juist een stuk verder weg) en maak er een shopdagje van. Gezelligheid gegarandeerd en voor je het weet is de dag alweer voorbij.

2) Organiseer een feestje

Wanneer niet alleen jij, maar een aantal van je vriendinnen ook single zijn, is het leuk met elkaar een mini-feestje te organiseren. Trek alle leuke films en cd’s met dansnummers uit de kast, neem jullie pyjama’s mee en maak er een gezellige pyjamaparty van met elkaar.

3) Plan een nuttige dag

Misschien niet heel leuk, maar effectief is het wel wanneer je van 14 februari een nuttige dag maakt. Stofzuig je kamer, maak dat verslag dat al te lang op je bureau ligt of lees dat ene boek dat je geleend hebt bij de bibliotheek. Aan het einde van de dag zal je met een tevreden gevoel terugkijken op deze mooie, productieve en vooral nuttige Valentijnsdag.

4) Stap eens in de schoenen van iemand in een relatie

Wanneer je single bent zie je gelukkige stelletjes die verliefd zijn, met elkaar zoenen en knuffelen en elkaar helemaal het einde vinden. Maar juist de meiden in een relatie kijken vaak verwonderd naar al die gelukkige singles. Die meiden die gewoon hun eigen ding doen, geen man nodig hebben en zelf het geluk in hun eigen leven vormen. Daar valt ook iets voor te zeggen, dus!

5) Vier deze feestdag

Maar dan niet als dag van de liefde, maar als de dag van de onafhankelijkheid. Om nog even terug te komen op het vorige punt; single zijn is echt niet erg. Het is juist iets om trots op te zijn. Jij kan immers je eigen boontjes doppen. Ken je dat nummer nog van The Pussy Cat Dolls? ‘I don’t need a man to make me happy…’

6) Geen relatie betekent ook geen slechte relatie

Niet iedereen in een relatie kan deze dag groots vieren, want sommige koppels zijn helemaal niet zo gelukkig als ze op Facebook misschien lijken. Dat jij in geen relatie zit, betekent ook dat je niet in een slechte relatie zit en dat is zeker een groot voordeel!

7) Bedenk hoe je jezelf wilt ontwikkelen

Want doordat je single bent, ben je in een optimale positie om jezelf te ontwikkelen. Behalve invloeden van vriendinnen en familie zijn er geen vriendjes die jou kunnen belemmeren of anders doen laten denken over wie jij eigenlijk wilt zijn. Laten we even eerlijk zijn; je relatie is toch wel de grootste factor als het om het beïnvloeden gaat van jou als persoon. Gebruik Valentijnsdag dan ook lekker om te bepalen wat jij graag aan jezelf wilt verbeteren en wat je doelen voor de rest van het jaar zijn. Stay positive!

8) Maak een grote chocoladetraktatie voor jezelf

Helemaal voor jou alleen, want ge-luk-kig heb je geen partner die ook een hapje (lees: halve bak) wilt opeten. Je kunt nu ongegeneerd in je pyjama op de bank tv kijken en een heerlijke bak chocolade ijs of een mega stuk chocoladetaart wegwerken. Heerlijk, toch?

9) Beauty day

Maak van deze dag gebruik om jezelf in de watten te leggen. Haal bijvoorbeeld een gezichtsmaskertje, -scrub, nieuwe shampoo en een manicure setje in huis om een dagje helemaal aan jezelf te wijden. Terwijl half Nederland druk bezig is voor iemand anders, kan jij je lekker helemaal bezig houden met jezelf.

10) Wees actief

Ga een uur keihard sporten in de sportschool of begin aan een goede hardloopsessie in de buurt. Je zal je daarna een stuk beter voelen over jezelf en je kunt ’s avonds beter in slaap komen. Alleen maar voordelen!

11) Ga op zoek naar mooie quotes

Quotes over singles zullen je humeur verbeteren, aangezien er ook heel veel voordelen vast zitten aan het niet hebben van een relatie. ‘Just because you don’t have a prince doesn’t mean you’re not a princess!’ En waarschijnlijk zul je ook flink wat hilarische zinnetjes voorbij zien komen, zoals ‘roses are red, violets are blue, vodka costs less than a dinner for two’ haha.

12) Schrijf je in op een datingsite

Al is het maar gewoon voor de lol en om je tijd te verdoen op deze dag. Wedden dat er genoeg mede-singles zijn die hetzelfde idee hebben en waar je gezellige gesprekken mee kunt hebben? Wie weet worden jullie wel vrienden of zelfs meer dan dat…

13) Ga naar de bioscoop

En dan natuurlijk niet naar een romantische zwijmelfilm, maar naar een comedy of thriller! Net zo leuk om dat eens in je eentje te doen. Dat draagt ook weer bij aan je zelfontwikkeling, want je bewijst immers aan jezelf dat je het ook leuk kunt hebben in je eentje.

14) Wees realistisch & (wo)man-up

Valentijnsdag mag dan misschien dé dag van de liefde genoemd worden, maar eigenlijk is 14 februari gewoon een doodnormale dag. Hoewel veel stelletjes er een speciale dag van maken, zijn er ook genoeg stelletjes die het hele spektakel aan zich voorbij laten gaan. Het is immers maar een hoop commercieel gedoe.

Bron: Bellesqua

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.