Single neigt het meest naar de VVD

De VVD mag vandaag rekenen op de stem van de single. Uit een steekproef van Online Magazine Singlessite.nl blijkt dat 18 procent van de alleenstaanden Mark Rutte graag opnieuw in het torentje ziet zitten. Diederik Samsom ligt ook goed bij de single Nederlander. 15 procent van hen zal vandaag zijn stem uitbrengen op de leider van de PvdA.

Kleur bekennen
De strijd tussen Geert Wilders en Emile Roemer blijft bij de single onbeslist. Zowel de PVV als SP ontvangen volgens de steekproef 14 procent van de stemmen. Nog eens 8 procent van de alleenstaanden in Nederland ziet in Alexander Pechtold als de gedroomde opvolger. Partijen als CDA, Groen Links en de ChristenUnie blijven steken op 5 procent. Het minst in zijn sas is de single met de SGP. Slechts 2 procent brengt zijn stem uit op Kees van der Staaij.

Verdieping
Van alle ondervraagden heeft 30 procent zich echt verdiept in de partijprogramma’s en bekeken wat men voor de singles in petto heeft. Om tot een definitieve keuze te komen maakt de helft van hen gebruik van online stemwijzers een derde van de alleenstaanden volgt alle debatten op televisie. 

Vertrouwen
Het vertrouwen van de single in de Nederlandse politiek is niet al te groot. Meer dan de helft zegt weinig tot geen vertrouwen te hebben in onze politieke leiders. Slechts 8 procent is er volkomen van overtuigd dat ons land straks in goede handen is.

Aan het onderzoek deden 500 singles mee waarvan 53 procent man en 47 procent vrouw.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?