Single moeders willen meer werken

Drie op de tien alleenstaande vrouwen willen meer uren werken dan dat ze op dit moment doen. Wel hebben alleenstaande ouders vaak moeite met het combineren van werk en de zorg voor kinderen.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag (pdf). Door de vergrijzing zal in Nederland op termijn een tekort aan werknemers ontstaan.

Naast alleenstaande moeders willen mensen met een kleine deeltijdbaan en werknemers die vaak geld tekortkomen vaak meer uren maken op het werk. Opvallend is dat onder alleenstaande vaders geen animo is om meer te werken.

Werkgevers kunnen volgens het CBS helpen door oplossingen aan te dragen voor de lastige combinatie van werk en zorg. Dan kunnen alleenstaande ouders meer gaan werken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?