Single moeders niet minder geliefd dan kinderloze singles

Onder singles met kinderen heerst de gedachte dat ze als ouder minder geliefd zijn dan kinderloze singles. Niets blijkt echter minder waar. Maarliefst 62% van de singles geeft aan andere singles met kinderen juist leuk te vinden. Ze zouden ze graag ontmoeten wanneer de tijd hiervoor rijp is. Dit blijkt uit een online enquête van datingwebsite Relatieplanet.nl in samenwerking met VROUW magazine onder 2500 singles.

51% van de ondervraagden zijn single met kinderen. 93% van singles met kinderen geeft aan het noodzakelijk te vinden dat de toekomstige partner en de kinderen het met elkaar kunnen vinden.  Ontmoet een man of vrouw een andere leuke single met kinderen, dan vindt deze het ook zelf (96%) belangrijk een goede verstandhouding met zijn of haar kinderen op te bouwen.

60% geeft namelijk aan dat wanneer er geen band met thuiswonende kinderen ontstaat en het contact uit de hand loopt het een reden kan zijn het daten te beëindigen. Nog eens 24% geeft aan zowel met thuiswonende als uitwonende kinderen een goede verstandhouding noodzakelijk te vinden. Door verwachtingen naar elkaar uit te spreken en elkaar tijd te geven geef je elkaar de ruimte nader tot elkaar te komen.

Mannen en vrouwen staan graag klaar voor de kinderen van zijn of haar partner. 29% van de vrouwen en 43% van de mannen zijn bereid, wanneer gewenst en in gepaste vorm, een moeder- of vaderrol voor deze kinderen te vervullen. Daarnaast geven 60% van de vrouwen en 52% van de mannen aan een reikende hand en/of leuke klik voldoende te vinden wanneer het contact met beide ouders goed zit.

Jongere singles geven hierbij een voorkeur aan single ouders met jongere kinderen. Oudere singles voelen zich beter op hun gemak bij single ouders met tieners, jong volwassenen of volwassen.

Zondag 13 mei is het Moederdag. 65% van de geënquêteerden geeft aan dit een leuke extra dag te vinden om je ouders te verwennen met bloemen, chocola, een fles wijn of een ander kleinigheidje. “Relatieplanet komt deze wens graag tegemoet en verrast alle single ouders met een klein cadeautje.” Aldus Thomas Boonstoppel. Alle single moeders die ingeschreven staan, of zich deze dag gratis inschrijven, krijgen op Moederdag een Full Membership van Relatieplanet.nl cadeau en kunnen deze dag gebruik maken van alle functionaliteiten.

Op deze wijze kunnen single moeders een leuke single ontmoeten op de datingwebsite. Hij vervolgt: “Singles met kinderen hebben soms het gevoel dat ze minder geliefd zijn dan singles zonder kinderen. Uit ons onderzoek blijkt dit niet waar te zijn. Ook  singles met kinderen vinden via Relatieplanet een nieuwe partner, met of zonder kinderen.” Een zelfde initiatief volgt 17 juni 2012 voor alle single vaders.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?