gratis activiteiten singles

Single met oud en nieuw: afsluiten en opnieuw beginnen

Vanavond is het zover: oud en nieuw. Als single sta je op de drempel van een kersvers nieuw jaar en dat is mooi. Want een nieuw jaar biedt nieuwe kansen, ook in de liefde. In 2015 een nieuwe partner vinden, dat is voor vele singles een grote wens. Het jaar goed afsluiten en echt opnieuw beginnen? Dat kan.

Oud en nieuw: afsluiten

Of je nu met een glaasje champagne bij vrienden staat  vanavond, op een singlefeest bent of alleen op de bank zit, je zult op een x moment ongetwijfeld je gedachten laten gaan over het afgelopen jaar. Je had verlangens, wensen en dromen voor jezelf. En of je deze nu ten dele, helemaal of juist niet helemaal hebt zien uitkomen, het wordt tijd om ze voor dit jaar af te sluiten. Het begin van een nieuw jaar betekent een nieuwe start dus laat je verdriet, boosheid of frustratie over de dingen die niet zijn gegaan zoals jij had gewild waar ze thuis horen, in het oude jaar. Het leven gaat niet altijd over rozen maar tegenslagen maken je een mooier en completer mens. Hoe pijnlijk ook, je ontwikkelt meer diepgang, volwassenheid en daar pluk je in de rest van je leven de vruchten van. Die levenslessen kun je vast en zeker gebruiken in het nieuwe jaar.

Opnieuw beginnen top drie

Het begin van een nieuw jaar is een uitgelezen moment om ook echt opnieuw te beginnen. We maken niet voor niets met z’n allen goede voornemens, want aankomende jaar gaan we het echt anders doen! De daad bij het woord voegen is niet altijd makkelijk, want wij mensen zijn gewoontedieren en vallen snel terug in onze oude gewoontes en patronen. Maak het jezelf niet alt te moeilijk en beperk je tot een top 3 lijstje van dingen die je in het nieuwe jaar echt wilt veranderen. Hang het ergens waar je het dagelijks tegenkomt. Op de spiegel in de badkamer, op de koelkast, als je het maar ziet! Lukt het je niet meteen? Geen paniek. Opnieuw beginnen mag met vallen en opstaan. Val jezelf daarom niet te zwaar bij een dipje of tegenslag, wees geduldig met jezelf en geef het een nieuwe kans.

Maak er een mooi Oud en Nieuw van. Bedenk dat het leven tekort is om te blijven hangen in het verleden en maak op 1 januari een nieuwe start. Wij wensen je heel veel geluk, liefde en gezondheid in het nieuwe jaar!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.