kinderen gelukkig relatie

Single met kids: een andere levensvisie

Als single met kids heb je duidelijk een andere levensvisie als singles zonder kinderen. Hoe kan het ook anders, jouw kind of kinderen zullen altijd een zeer belangrijke plek in jouw leven innemen, met of zonder een nieuwe partner.

Kinderen: je leven is er permanent door veranderd, het heeft je nieuwe verantwoordelijkheden en inzichten gegeven, ook ten aanzien van relaties. Hoe ‘gescheiden’ je ook bent, kinderen binden je voor het leven aan elkaar. Een nieuwe partner zal hier zich van bewust moeten zijn, zeker als hij of zij zelf geen kind(eren) heeft.

Beperking of verrijking?

Het hebben van kinderen zal in de meeste gevallen jouw leven enorm verrijken, maar in sommige opzichten ook beperken. Je kunt nu eenmaal niet meer spontaan je koffers pakken voor een romantisch tripje Venetië met je nieuwe vlam. Er zal eerst een hoop geregeld moeten worden eer je kunt vertrekken. Een date afzeggen omdat een van je kids ziek is geworden behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Kortom de nieuwe partner in jouw leven zal rekening moeten houden met jouw positie. Je staat open voor een nieuwe relatie, maar dan wel een waarin jouw kind(eren) een belangrijke plek innemen.

Hoe te daten met kinderen en wanneer stel je je nieuwe vriend voor? Tips en adviezen lees je in onze handleiding.

Solo Adoptie
Wat als je single bent, maar toch graag een kindje wilt? Sinds oktober 1998 is het wettelijk mogelijk in Nederland om als alleenstaande een aanvraag in te dienen voor de adoptie van een buitenlands kindje. Een prima site voor hulp bij adoptie voor singles is: adoptie door singles

Singles met kids contact
Wil je andere singles ontmoeten die net als jij het ouderschap delen? Behalve bij de reguliere relatiebemiddelingsbureau’s en datingsites zul je bij onderstaande websites single parents aantreffen.

1ouder.nl
Ouderalleen

Op vakantie als single parent

Voel je er wat voor om andere single parents op vakantie te ontmoeten? Er zijn diverse organisaties die zich hierin hebben gespecialiseerd. Neem een kijkje bij onze singlereizen.

Bron: Singlessite.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.