kinderen gelukkig relatie

Single met kids: een andere levensvisie

Als single met kids heb je duidelijk een andere levensvisie als singles zonder kinderen. Hoe kan het ook anders, jouw kind of kinderen zullen altijd een zeer belangrijke plek in jouw leven innemen, met of zonder een nieuwe partner.

Kinderen: je leven is er permanent door veranderd, het heeft je nieuwe verantwoordelijkheden en inzichten gegeven, ook ten aanzien van relaties. Hoe ‘gescheiden’ je ook bent, kinderen binden je voor het leven aan elkaar. Een nieuwe partner zal hier zich van bewust moeten zijn, zeker als hij of zij zelf geen kind(eren) heeft.

Beperking of verrijking?

Het hebben van kinderen zal in de meeste gevallen jouw leven enorm verrijken, maar in sommige opzichten ook beperken. Je kunt nu eenmaal niet meer spontaan je koffers pakken voor een romantisch tripje Venetië met je nieuwe vlam. Er zal eerst een hoop geregeld moeten worden eer je kunt vertrekken. Een date afzeggen omdat een van je kids ziek is geworden behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Kortom de nieuwe partner in jouw leven zal rekening moeten houden met jouw positie. Je staat open voor een nieuwe relatie, maar dan wel een waarin jouw kind(eren) een belangrijke plek innemen.

Hoe te daten met kinderen en wanneer stel je je nieuwe vriend voor? Tips en adviezen lees je in onze handleiding.

Solo Adoptie
Wat als je single bent, maar toch graag een kindje wilt? Sinds oktober 1998 is het wettelijk mogelijk in Nederland om als alleenstaande een aanvraag in te dienen voor de adoptie van een buitenlands kindje. Een prima site voor hulp bij adoptie voor singles is: adoptie door singles

Singles met kids contact
Wil je andere singles ontmoeten die net als jij het ouderschap delen? Behalve bij de reguliere relatiebemiddelingsbureau’s en datingsites zul je bij onderstaande websites single parents aantreffen.

1ouder.nl
Ouderalleen

Op vakantie als single parent

Voel je er wat voor om andere single parents op vakantie te ontmoeten? Er zijn diverse organisaties die zich hierin hebben gespecialiseerd. Neem een kijkje bij onze singlereizen.

Bron: Singlessite.nl

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.