daten met kerst

Single met Kerst? Chat eens op zondagavond, zoek een buitenlandse date of praat over fotografie

Ben je single en wil je niet weer alleen verschijnen bij het kerstdiner met de familie? Knoop eens een gesprekje aan op zondagavond tussen 21.00 en 23.00 met andere singles, want dan heb je de meeste kans van slagen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse dating-app The Inner Circle. Nederlanders blijken daarnaast steeds vaker te vallen voor Braziliaanse, Italiaanse en Franse singles. 

Lange man in trek, wielrennen en fotografie populair

David Vermeulen, oprichter van The Inner Circle: “We willen gelijkgestemde singles met elkaar in contact te brengen. Daarom vragen we onze leden vaak waar ze op vallen. Wat blijkt? Vrouwen noemen een lengte van 1 meter 90 ideaal bij mannen, terwijl mannen gemiddeld vallen op een vrouw van 1 meter 70. Gaat je openingszin over wielrennen of fotografie, dan heb je het meest succes. Skiën en koken zijn minder populaire onderwerpen, ook in de winter.”

Nederlanders geven de voorkeur aan Nederlandse vrijgezellen, maar Italiaanse, Braziliaanse en Franse vrijgezellen zijn steeds meer in trek bij Nederlandse online daters. Mannen zoeken meestal naar een vrouw tussen de 24 en 36 jaar en vrouwen vaak naar mannen tussen de 26 en 37. Met andere woorden: vrouwen vallen op oudere mannen en mannen vaker op jongere vrouwen.

Nederlandse vrouw is geëmancipeerd, veel angst voor winter-daten

Hoe ouder een koppel is, hoe sneller ze nummers uitwisselen. Mannen delen veel vaker (20 procent) hun telefoonnummer dan vrouwen. Vermeulen: “De Nederlandse vrouw neemt steeds vaker het voortouw en vraagt een man dan ook vaker om zijn nummer. De Nederlandse vrijgezelle vrouw is geëmancipeerder dan vrouwen in andere landen en schroomt niet om iemand aan te spreken. Dat is goed nieuws, want pas op een date ontdek je of het echt klikt.”

Veel vrijgezellen zijn echter sceptisch over daten in de winter. Zij vrezen dat iemand alleen maar een scharrel zoekt om de wintermaanden mee door te brengen, waarna ze in de lente gedumpt worden. Een op de acht Nederlandse singles is dat wel eens overkomen.

Mocht het zover komen en breng je samen met je nieuwe vlam de kerst door, dan is het nog niet altijd duidelijk wanneer je verwacht wordt om een kerstcadeau te kopen. Vermeulen: “Ben je langer dan een maand samen, dan verwacht meer dan de helft van de Nederlanders dat je kerst niet voorbij laat gaan zonder cadeau.”

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?