daten met kerst

Single met Kerst? Chat eens op zondagavond, zoek een buitenlandse date of praat over fotografie

Ben je single en wil je niet weer alleen verschijnen bij het kerstdiner met de familie? Knoop eens een gesprekje aan op zondagavond tussen 21.00 en 23.00 met andere singles, want dan heb je de meeste kans van slagen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse dating-app The Inner Circle. Nederlanders blijken daarnaast steeds vaker te vallen voor Braziliaanse, Italiaanse en Franse singles. 

Lange man in trek, wielrennen en fotografie populair

David Vermeulen, oprichter van The Inner Circle: “We willen gelijkgestemde singles met elkaar in contact te brengen. Daarom vragen we onze leden vaak waar ze op vallen. Wat blijkt? Vrouwen noemen een lengte van 1 meter 90 ideaal bij mannen, terwijl mannen gemiddeld vallen op een vrouw van 1 meter 70. Gaat je openingszin over wielrennen of fotografie, dan heb je het meest succes. Skiën en koken zijn minder populaire onderwerpen, ook in de winter.”

Nederlanders geven de voorkeur aan Nederlandse vrijgezellen, maar Italiaanse, Braziliaanse en Franse vrijgezellen zijn steeds meer in trek bij Nederlandse online daters. Mannen zoeken meestal naar een vrouw tussen de 24 en 36 jaar en vrouwen vaak naar mannen tussen de 26 en 37. Met andere woorden: vrouwen vallen op oudere mannen en mannen vaker op jongere vrouwen.

Nederlandse vrouw is geëmancipeerd, veel angst voor winter-daten

Hoe ouder een koppel is, hoe sneller ze nummers uitwisselen. Mannen delen veel vaker (20 procent) hun telefoonnummer dan vrouwen. Vermeulen: “De Nederlandse vrouw neemt steeds vaker het voortouw en vraagt een man dan ook vaker om zijn nummer. De Nederlandse vrijgezelle vrouw is geëmancipeerder dan vrouwen in andere landen en schroomt niet om iemand aan te spreken. Dat is goed nieuws, want pas op een date ontdek je of het echt klikt.”

Veel vrijgezellen zijn echter sceptisch over daten in de winter. Zij vrezen dat iemand alleen maar een scharrel zoekt om de wintermaanden mee door te brengen, waarna ze in de lente gedumpt worden. Een op de acht Nederlandse singles is dat wel eens overkomen.

Mocht het zover komen en breng je samen met je nieuwe vlam de kerst door, dan is het nog niet altijd duidelijk wanneer je verwacht wordt om een kerstcadeau te kopen. Vermeulen: “Ben je langer dan een maand samen, dan verwacht meer dan de helft van de Nederlanders dat je kerst niet voorbij laat gaan zonder cadeau.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!