Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
daten met kerst
14 december 2019

Single met Kerst? Chat eens op zondagavond, zoek een buitenlandse date of praat over fotografie

Ben je single en wil je niet weer alleen verschijnen bij het kerstdiner met de familie? Knoop eens een gesprekje aan op zondagavond tussen 21.00 en 23.00 met andere singles, want dan heb je de meeste kans van slagen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse dating-app The Inner Circle. Nederlanders blijken daarnaast steeds vaker te vallen voor Braziliaanse, Italiaanse en Franse singles. 

Lange man in trek, wielrennen en fotografie populair

David Vermeulen, oprichter van The Inner Circle: “We willen gelijkgestemde singles met elkaar in contact te brengen. Daarom vragen we onze leden vaak waar ze op vallen. Wat blijkt? Vrouwen noemen een lengte van 1 meter 90 ideaal bij mannen, terwijl mannen gemiddeld vallen op een vrouw van 1 meter 70. Gaat je openingszin over wielrennen of fotografie, dan heb je het meest succes. Skiën en koken zijn minder populaire onderwerpen, ook in de winter.”

Nederlanders geven de voorkeur aan Nederlandse vrijgezellen, maar Italiaanse, Braziliaanse en Franse vrijgezellen zijn steeds meer in trek bij Nederlandse online daters. Mannen zoeken meestal naar een vrouw tussen de 24 en 36 jaar en vrouwen vaak naar mannen tussen de 26 en 37. Met andere woorden: vrouwen vallen op oudere mannen en mannen vaker op jongere vrouwen.

Nederlandse vrouw is geëmancipeerd, veel angst voor winter-daten

Hoe ouder een koppel is, hoe sneller ze nummers uitwisselen. Mannen delen veel vaker (20 procent) hun telefoonnummer dan vrouwen. Vermeulen: “De Nederlandse vrouw neemt steeds vaker het voortouw en vraagt een man dan ook vaker om zijn nummer. De Nederlandse vrijgezelle vrouw is geëmancipeerder dan vrouwen in andere landen en schroomt niet om iemand aan te spreken. Dat is goed nieuws, want pas op een date ontdek je of het echt klikt.”

Veel vrijgezellen zijn echter sceptisch over daten in de winter. Zij vrezen dat iemand alleen maar een scharrel zoekt om de wintermaanden mee door te brengen, waarna ze in de lente gedumpt worden. Een op de acht Nederlandse singles is dat wel eens overkomen.

Mocht het zover komen en breng je samen met je nieuwe vlam de kerst door, dan is het nog niet altijd duidelijk wanneer je verwacht wordt om een kerstcadeau te kopen. Vermeulen: “Ben je langer dan een maand samen, dan verwacht meer dan de helft van de Nederlanders dat je kerst niet voorbij laat gaan zonder cadeau.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Het grote geheim van een platte buik kweken

We willen het allemaal wel, een mooie strakke platte buik. Zeker...

Daten tijdens warm weer? Let op de afknappers!

De kans groot dat de singles nu op het terras of...

Gelukshormonen, zweten en daten

Als je van bewegen houdt en van natuur, dan is het...

Het corona-buikje: singles komen fit uit de lockdown

Praktisch naast de koelkast werken en minimale kansen op het showen...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie