Single mannen zitten in weekend voor tv

Singles zitten meer dan mensen die samenwonen. Mannen ploffen vooral op de bank om tv te kijken, terwijl vrouwen stilzitten tijdens het lezen en uit eten gaan.

Dit blijkt uit onderzoek van de University of Queensland naar het zitgedrag van verschillende doelgroepen.

Het is belangrijk om zitgedrag te bestuderen, omdat uit onderzoek steeds meer naar voren komt dat het een verband heeft met gezondheidsproblemen.

“Mensen associëren lang zitten misschien met spierproblemen, zoals rug- en nekpijn. Maar langdurig zitten is waarschijnlijk ook slecht voor je hart- en vaten en metabolisme”, zegt Nicola Burton. Ook zou teveel stilzitten het risico op diabetes, hoge bloeddruk en hartproblemen vergroten.

​Verschillende gewoontes
De onderzoekers analyseerden ingevulde vragenlijsten van 7.719 Australiërs van 40 tot 65 jaar. Zitgewoontes bleken te verschillen, afhankelijk van de dag van de week en het geslacht, de leeftijd en de gezondheid van de respondenten. Zo zitten de meeste mensen in het weekend meer dan doordeweeks. En werklozen brengen meer uren zittend door dan mensen met een baan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?