martijn krabbé verliefd

Single mannen massaal op zoek naar Valentijnsdate

Single mannen blijken enorm gevoelig voor Valentijnsdag en dat biedt nieuwe kansen voor single vrouwen. Zo gaan veel mannen op 14 februari juist online daten (42,8%) terwijl de meerderheid van de vrouwen voor een romantische film op de bank kiest (56,7%).

Wanneer vrouwen het filmpje uitstellen en deze dag ook online gaan daten vergroten zij de trefkans van Cupido, gezien de ruimere beschikbaarheid van actieve online mannen op Valentijnsdag. Dit blijkt uit het grote Valentijnsonderzoek 2014, uitgevoerd onder ruim 2.000 singles in opdracht van Relatieplanet.nl.

Veel singles gaan voor Valentijnsgemak
Nederlanders die al een date aan de haak hebben geslagen doen er verstandig aan om zeker geen bioscoopavondje te plannen op Valentijnsdag. Er zijn weinig mannen (5,5%) en vrouwen (3,8%) die dit een goed idee vinden. Wie zijn of haar geliefde een fijne avond wil bezorgen hoeft daar zeker geen datekoning(in) voor te zijn, het vertrouwde avondje buiten de deur eten valt zowel bij mannen (64,1%) als vrouwen (71,7%) het meest in de smaak.

Liever naar snackbar dan schoonouders
Voor wie zich nog afvraagt of een spoedige introductie van een geliefde aan zijn of haar ouders een idee zou kunnen zijn tijdens Valentijn, luidt het advies om dit niet te doen (52,5%). Zelfs een eerste date in een wegrestaurant (19,8%), de snackbar (16,8%) of desnoods in de kantine op het werk (10,9%) wordt nog als minder erg gezien.

Bergen Valentijnspost voor Victoria Koblenko en Johnny de Mol
Gelukkig hoeven niet alle ‘Bekende Nederlanders’ naar een lege brievenbus te staren. Zo is de immer stijlvolle actrice Victoria Koblenko dit jaar bij mannen het meest gewild. De succesvolle programma’s van Johnny de Mol dragen ongetwijfeld bij aan zijn warme karakter en populariteit, hij is dit jaar bij vrouwen veruit de meest gewilde single.

Top 5 mannelijke BN’ers:  

1.  Johnny de Mol
2.  Ruben Nicolai
3.  Manuel Broekman
4.  Kees Tol
5.  Ben Saunders

Top 5 vrouwelijke BN’ers

1. Victoria Koblenko
2. Bridget Maasland
3.  Georgina Verbaan
4. Monique Smit
5.  Geraldine Kemper

Bron: Relatieplanet

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.