martijn krabbé verliefd

Single mannen massaal op zoek naar Valentijnsdate

Single mannen blijken enorm gevoelig voor Valentijnsdag en dat biedt nieuwe kansen voor single vrouwen. Zo gaan veel mannen op 14 februari juist online daten (42,8%) terwijl de meerderheid van de vrouwen voor een romantische film op de bank kiest (56,7%).

Wanneer vrouwen het filmpje uitstellen en deze dag ook online gaan daten vergroten zij de trefkans van Cupido, gezien de ruimere beschikbaarheid van actieve online mannen op Valentijnsdag. Dit blijkt uit het grote Valentijnsonderzoek 2014, uitgevoerd onder ruim 2.000 singles in opdracht van Relatieplanet.nl.

Veel singles gaan voor Valentijnsgemak
Nederlanders die al een date aan de haak hebben geslagen doen er verstandig aan om zeker geen bioscoopavondje te plannen op Valentijnsdag. Er zijn weinig mannen (5,5%) en vrouwen (3,8%) die dit een goed idee vinden. Wie zijn of haar geliefde een fijne avond wil bezorgen hoeft daar zeker geen datekoning(in) voor te zijn, het vertrouwde avondje buiten de deur eten valt zowel bij mannen (64,1%) als vrouwen (71,7%) het meest in de smaak.

Liever naar snackbar dan schoonouders
Voor wie zich nog afvraagt of een spoedige introductie van een geliefde aan zijn of haar ouders een idee zou kunnen zijn tijdens Valentijn, luidt het advies om dit niet te doen (52,5%). Zelfs een eerste date in een wegrestaurant (19,8%), de snackbar (16,8%) of desnoods in de kantine op het werk (10,9%) wordt nog als minder erg gezien.

Bergen Valentijnspost voor Victoria Koblenko en Johnny de Mol
Gelukkig hoeven niet alle ‘Bekende Nederlanders’ naar een lege brievenbus te staren. Zo is de immer stijlvolle actrice Victoria Koblenko dit jaar bij mannen het meest gewild. De succesvolle programma’s van Johnny de Mol dragen ongetwijfeld bij aan zijn warme karakter en populariteit, hij is dit jaar bij vrouwen veruit de meest gewilde single.

Top 5 mannelijke BN’ers:  

1.  Johnny de Mol
2.  Ruben Nicolai
3.  Manuel Broekman
4.  Kees Tol
5.  Ben Saunders

Top 5 vrouwelijke BN’ers

1. Victoria Koblenko
2. Bridget Maasland
3.  Georgina Verbaan
4. Monique Smit
5.  Geraldine Kemper

Bron: Relatieplanet

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.