Single man koopt graag auto en apparatuur

Alleenstaande mannen besteden meer dan 14 procent van hun budget aan auto’s en overig vervoer. Dat is veel meer dan vrouwen (6,6 procent) en zelfs meer dan een gemiddeld gezin.

Dat blijkt uit maandag gepubliceerde onderzoekscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar het uitgavenpatroon van alleenstaande mannen en vrouwen.

Alleenstaande mannen hadden in 2008 gemiddeld 21.000 euro te besteden, alleenstaande vrouwen gemiddeld 20.000 euro. Uit de onderzoeksresultaten komt duidelijk naar voren dat de mannen en vrouwen met hun uitgaven keurig bestaande clichébeelden bevestigen, aldus het CBS.

Etentjes
Behalve aan auto’s geven mannen ook meer geld uit aan etentjes en apparatuur. Vrouwen spenderen meer geld aan kleding, lichamelijke verzorging en groente en fruit. Vrouwen hebben ook meer geld over voor tuinartikelen en bloemen. Mannen hebben meer interesse voor zaken als radio’s, tv’s, cd’s en pc’s.

Het bestedingspatroon van mannen en vrouwen verschilt niet op alle onderdelen. Relatief geven ze ongeveer evenveel uit aan huur en verwarming en verlichting. Aan vakanties geven ze beiden ongeveer 5 procent van hun budget uit.

Ook kosten van schoonmaakmiddelen in het huishouden, uitgaven aan sport en spel en andere vrijetijdsbestedingen, is vergelijkbaar.

Snoep
De veelgehoorde uitspraak dat vrouwen veel meer uitgeven aan snoep blijkt een misverstand; alleenstaande vrouwen gaven in 2008 bijvoorbeeld evenveel uit aan chocolade als mannen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?