11 tips eerste date

Single man gaat op eerste date het liefst naar de bios

Single mannen gaan tijdens een eerste afspraakje het liefst naar de bioscoop. Dit blijkt uit onderzoek van een de Nederlandse datingsite Relatieplanet, waarvoor 1.500 vrijgezellen zijn ondervraagd.

Tijdens het kijken naar de film hoopt driekwart van de ondervraagde mannen dat de date een arm om hen  . Ook dicht tegen elkaar aan kruipen staat hoog op de wensenlijst van de mannen. Het doel van de vrouw tijdens zo’n afspraakje is vooral gezellig samen zijn (58 procent), het kijken van een goede film (13 procent) en het verkrijgen van gespreksstof (11 procent).

Intouchables

Vrouwen blijken de doorslaggevende factor te zijn in de filmkeuze. 43 procent van hen wil tijdens een afspraakje zelf de film uitkiezen, terwijl mannen hierin minder veeleisend zijn.De ondervraagden zijn van mening dat de kans op een geslaagd afspraakje het grootst is, als er een romantische film of komedie wordt opgezet. Titanic en Intouchables worden door de respondenten gekozen als de beste datefilms.

De minst geschikte datefilms zijn volgens de ondervraagden Schindlers’ list en Harry Potter and the Deathly Hallows part 2. Ook Star Wars, Scary Movie en The Lord of the Rings zijn geen geschikte films tijdens een eerste date, zo blijkt uit het onderzoek. Van de vrijgezelle mannen geeft meer dan de helft toe dat zij tijdens het kijken van een film meer met hun date bezig zijn dan met de film zelf. Bij de single vrouwen ligt dit percentage op 42 procent.

Thuis

Een derde van de vrijgezelle mannen spreekt het liefst thuis af bij een eerste afspraakje, omdat ze hun date dan eerder durven te zoenen. Ook denkt een kwart dat de kans op seks dan groter is. Bijna de helft van de vrouwen staat daarentegen eerder open voor een thuisafspraakje om het huis van de potentiële partner eens goed te bekijken. Toch kiezen zij het liefst voor het eigen onderkomen, zodat zij zich vertrouwd voelen (45 procent) en zelf kunnen beslissen wanneer de date ten einde is (23 procent).

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.