11 tips eerste date

Single man gaat op eerste date het liefst naar de bios

Single mannen gaan tijdens een eerste afspraakje het liefst naar de bioscoop. Dit blijkt uit onderzoek van een de Nederlandse datingsite Relatieplanet, waarvoor 1.500 vrijgezellen zijn ondervraagd.

Tijdens het kijken naar de film hoopt driekwart van de ondervraagde mannen dat de date een arm om hen  . Ook dicht tegen elkaar aan kruipen staat hoog op de wensenlijst van de mannen. Het doel van de vrouw tijdens zo’n afspraakje is vooral gezellig samen zijn (58 procent), het kijken van een goede film (13 procent) en het verkrijgen van gespreksstof (11 procent).

Intouchables

Vrouwen blijken de doorslaggevende factor te zijn in de filmkeuze. 43 procent van hen wil tijdens een afspraakje zelf de film uitkiezen, terwijl mannen hierin minder veeleisend zijn.De ondervraagden zijn van mening dat de kans op een geslaagd afspraakje het grootst is, als er een romantische film of komedie wordt opgezet. Titanic en Intouchables worden door de respondenten gekozen als de beste datefilms.

De minst geschikte datefilms zijn volgens de ondervraagden Schindlers’ list en Harry Potter and the Deathly Hallows part 2. Ook Star Wars, Scary Movie en The Lord of the Rings zijn geen geschikte films tijdens een eerste date, zo blijkt uit het onderzoek. Van de vrijgezelle mannen geeft meer dan de helft toe dat zij tijdens het kijken van een film meer met hun date bezig zijn dan met de film zelf. Bij de single vrouwen ligt dit percentage op 42 procent.

Thuis

Een derde van de vrijgezelle mannen spreekt het liefst thuis af bij een eerste afspraakje, omdat ze hun date dan eerder durven te zoenen. Ook denkt een kwart dat de kans op seks dan groter is. Bijna de helft van de vrouwen staat daarentegen eerder open voor een thuisafspraakje om het huis van de potentiële partner eens goed te bekijken. Toch kiezen zij het liefst voor het eigen onderkomen, zodat zij zich vertrouwd voelen (45 procent) en zelf kunnen beslissen wanneer de date ten einde is (23 procent).

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam