Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Op de één of andere manier hangt er soms nog steeds zo’n zweem van medelijden om het hele begrip ‘single’ heen. Geheel onterecht, want single zijn is in steeds meer gevallen een zeer bewuste keuze. Het heeft namelijk vele voordelen, het ultieme gevoel van vrijheid wat het geeft is hier misschien nog wel het beste voorbeeld van. Je kan gaan en staan waar en wanneer je wilt, daarom is de periode dat je single bent ook hét moment om op wereldreis te gaan. Natuurlijk kun je dit in alle vrijheid doen, maar ook wanneer je als single dit doet zijn er nog wel een aantal zaken die je moet regelen. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Gele boekje op orde?

Wanneer je van plan bent echt goed de wereld te gaan verkennen, is het wel belangrijk dat je een aantal zaken geregeld hebt in het kader van gezondheid. Naast dat je een zorgverzekering hebt die wereldwijde dekking heeft, is het ook belangrijk dat je vaccinaties op orde zijn. Van rodehond tot hepatitis, in het buitenland liggen hele andere gevaren op de loer dan in het relatief veilige Nederland. Ga langs de huisarts of GGD om te checken of je de juiste vaccinaties hebt voor het land waar je naartoe gaat. Houd er wel rekening mee dat bepaalde vaccinaties zoals gele koorts niet mogen wanneer je zwanger bent, vooraf even een zwangerschapstest kopen is dan ook aan te raden. Sowieso is deze test handig om mee te nemen op reis, je weet immers maar nooit wat de reis brengt en hoe deze testen in het buitenland verkrijgbaar zijn.

Budget

Budget

Een wereldreis maken is leuk en avontuurlijk, maar helaas kunnen er ook zaken fout gaan. Het is goed om hiermee rekening te houden, en altijd een noodbudget achter de hand te hebben. Stel je raakt in het ziekenhuis, wordt overvallen of moet snel terug naar Nederland. Niets vervelender dan wanneer je op dat moment geen geld hebt om dit te bekostigen. Dus reken vooraf niet alleen uit hoeveel je nodig hebt, maar ook hoeveel je achter hand wilt hebben voor het geval er echt iets fout gaat.

Kortom, een wereldreis maken is iets wat je eigenlijk nooit moet uitstellen. Er is namelijk altijd wel een reden om het niet te doen, maar laat de levenservaring die het is om het wél te doen de overhand hebben. Met de nodige voorbereiding en een gezonde dosis levenslust zul je een waanzinnige tijd tegemoet gaan!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.