Single loopt niet warm voor SMS Dating

14-03-2006 – Single loopt niet warm voor SMS Dating
 
Snel en eenvoudig de liefde van je leven vinden met behulp van een mobiele
telefoon is aan de meeste singles (nog) niet besteed. Hoewel er veelvuldig wordt geflirt via het mobieltje, voelt meer dan de helft van de singles niets voor het fenomeen sms-dating waarmee dag en nacht een date kan worden gescoord. Dit komt naar voren uit recent gehouden onderzoek door Singlessite.nl waarin het sms-gedrag van de hedendaagse single centraal stond.

Wel flirten, niet daten
Tegenover de 72 procent singles die geregeld flirt per sms, staat een magere 4 procent van alleenstaanden die wel eens gebruik maakt van SMS dating. Bij deze dating variant kan men, na een profiel te hebben aangemaakt, 24 uur per dag een SMS verwachten van dé ideale match. Ondanks de diverse aanbieders en het feit dat dit een laagdrempelige vorm van dating betreft laat 53 procent van de singles toch weten hier niets voor te voelen.

SMS seks wel aantrekkelijk
Voor seks per sms begeven de vingers zich wat vaker naar het mini-toetsenbord van de mobiele telefoon. Ruim eenderde van de ondervraagden zegt zich bezig te houden met deze vorm van seks met een bekende. Het versturen van een pikante foto per MMS gaat voor velen net iets te ver. Slechts 4 procent laat weten wel eens een dergelijke foto te versturen.

Zakelijk versus privé
Opmerkelijk is dat de sms functie op de mobiele telefoon vrijwel alleen maar wordt gebruikt voor privé-doeleinden. Slechts 1 procent van de singles zegt meestal zakelijke sms-jes te versturen. Het gebruiken van speciale sms-taal, om het bericht kort en krachtig weer te geven, is slechts voor een enkeling weggelegd. Verreweg de meesten geven nog steeds de voorkeur aan sms-en in ‘gewone taal’. Ook het verwerken van iconen en symbolen in een sms-bericht laat men meestal achterwege.

Nieuw speeltje
Regelmatig een nieuw toestel aanschaffen met de hipste snufjes is wel besteed aan de hedendaagse single. Ruim een 60 procent heeft namelijk een mobiele telefoon welke tussen de zes maanden en één jaar oud is. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat tweederde van de singles gebruik maakt van een abonnement, en dagelijks maximaal vijf sms-jes versturen.

Marktaandeel
Van alle singles die deelnamen aan het onderzoek heeft een kwart van hen een overeenkomst met KPN. Dit levert hen de positie op als marktleider onder de mobiel bellende en sms-ende singles in Nederland. Vodafone, Telfort en Orange komen met 17 procent op een gedeelde tweede plaats.
T-Mobile neemt momenteel met 15 procent een derde positie in.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten