Single kan zich voorbereiden op date

Omdat Yvon van Dorp uit Epe en Carla Bol (Elburg) zich afvroegen hoe het toch kon dat sommige mensen uit hun omgeving niet aan de man of vrouw kwamen, begonnen ze hun bedrijf Pre-dating; een bureau dat singles zelf laat onderzoeken wat ze nodig hebben om wel tot een relatie te komen.

 “Het is geen datingbureau”, benadrukt Bol. ” Mensen die zich bij ons aanmelden gaan aan de slag met zichzelf, zodat ze uiteindelijk goed voorbereid kunnen gaan daten.” Dat ‘aan de slag gaan met zichzelf’ bestaat uit vooral goed in de spiegel kijken. “Hoe communiceer ik met mensen, hoe kijk ik naar mezelf, hoe kijk ik naar die ander en wat voor effecten heeft dat op die ander”, legt Van Dorp uit. “Het is geen kwestie van met het vingertje wijzen en zeggen ‘wat ze al die jaren fout hebben gedaan’. Sommige mensen zijn zich nog nooit bewust geweest hoe ze overkomen op anderen en wat daarvan op relationeel gebied de gevolgen kunnen zijn.

Als je bijvoorbeeld wantrouwig bent omdat je diep van binnen heel onzeker bent, komt dat op anderen ook zo over.” Zo’n workshop duurt een hele dag en bestaat uit twee delen. “’s Morgens draait het om het onderzoek naar jezelf. Wat zijn je behoeften en wat heb jij nodig om wel tot een relatie te komen”, zegt Bol. “Als je weet wat je nodig hebt, kun je op zoek naar iemand die daarbij past.” Dat gebeurt in groepsverband, waarbij de deelnemers wel vantevoren wordt gevraagd, ruimte te laten voor de ander. “Je mag natuurlijk wel vragen stellen aan elkaar. Ook om beter in beeld te krijgen, waarom die ander iets op die manier aanpakt.” ’s Middags krijgen de deelnemers oefeningen en vaardigheden geleerd.

“Als je na die dag weggaat, heb je geen date of partner, maar heb je wel geleerd om anders naar jezelf en naar jezelf in een relatie te kijken.” En als een deelnemer na een tijdje toch meer coaching wilt, dan kan dat. “We gooien niemand in het diepe”, zegt Van Dorp. “We geven vervolgworkshops maar kunnen ook meekijken naar je mailverkeer of kunnen je persoonlijke coaching geven.” Van Dorp is psychologe en Bol helpt als trainer en coach volwassenen in hun persoonlijke 0ntwikkeling. “Die vaardigheden zetten we nu in bij Pre-Dating: we gaan je voorbereiden op een date, niet op de rest van je leven.”

Vrijdag 21 januari is er een pilot-workshop, daarna volgt maandelijks een sessie. Alle workshops worden gehouden in Locatie Oostergo aan de Pletterstraat in Zwolle. www.pre-dating.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?