van date naar soa

Single in de maak

Het is vaak moeilijk om het besluit te nemen een punt achter je relatie te zetten. Je houdt veel van hem en het is je beste vriend, maar diep van binnen weet je dat er enkele dingen zijn die hoogstwaarschijnlijk nooit meer goed zullen komen. Misschien omdat jullie teveel verschillen, de vlindertjes al heel snel weer verdwenen waren of misschien wel omdat jullie relatie is veranderd in een vriendschap. Wat zijn de tekenen van een relatie zonder toekomst?

Vijf tekenen van een relatie zonder toekomst:

1. Doe ik lekker niet!
Geen complimentjes of lieve woordjes meer. Het lijkt allemaal maar te veel moeite te kosten of het voelt simpelweg onnatuurlijk aan. Ook in bed is het niet meer wat het geweest is, als jullie al in bed belanden, want ook dat kost moeite tegenwoordig. Frustraties, boosheid en teleurstellingen kunnen er voor zorgen dat je last krijgt van dit soort dingen. Uit principe…: niet lief zijn, hem verleiden of verwennen. Je hebt het al eens geprobeerd, maar je krijgt er niets voor terug.

2. Onoplosbare problemen
Niets is erger dan onderwerpen die maar herhaald blijven worden omdat jullie er niet samen uitkomen. Iedere keer gaat het weer over hetzelfde onderwerp en je partner heeft ook geen flauw idee hoe het op te lossen is. Het is bijna alsof hij weigert om er ook maar iets aan te doen. Soms denken ze dat we het leuk vinden dat wij altijd maar alles onthouden en dan expres oude koeien uit de sloot gaan halen. Dacht het ff niet! Maar dan moeten zij er maar een keer wat aan doen! Relaties die een flinke onopgeloste oude-koeien-lijst hebben, zullen er uiteindelijk aan onderdoor gaan en met een andere, dan in het begin verwachtte, afloop eindigen.

3. Hij kan zich niet gedragen
Er zijn gewoon bepaalde dingen in een relatie die je niet kan en mag accepteren. Denk bijvoorbeeld aan je vertrouwen schaden, vreemdgaan of agressief gedrag. Op het moment dat zoiets gebeurt en je vervolgens een mogelijk excuus verzint voor wat er is gebeurd, dan is einde in zicht. Je bent dan namelijk niet meer bereid om te kijken naar de kern van die problemen en wat er mis is met je relatie. Je mannetje hoort gewoon niet aan een (of meer) van dit soort ‘activiteiten’ te doen. Doet hij dat wel, dan is hij het niet waard om bij jou te zijn.

4. Alleen maar negativiteit
Als een relatie alleen maar voor spanningen, stress, frustraties en een ongelukkig gevoel zorgt, is het tijd om je relatie vaarwel te zeggen. Een gezonde relatie bestaat uit plezier, veel liefde, blijheid en een heel gelukkig gevoel. Zodra al die dingen wegebben en je weet dat het eigenlijk niet meer terug zal komen, kan je beter je eigen weg opgaan.

5. Een ander luisterend oor
Als je niet langer je persoonlijk gevoelens, problemen, maar ook leuke dingen deelt met je partner, maar met misschien wel een mannelijke collega of vriend, dan zit er iets goed mis. Alsof je niets meer aan elkaar te melden hebt, of wel, maar dat dan liever deelt met iemand anders. Op een gegeven moment gaan jullie je eigen leventje leiden en verandert de relatie meer in een vriendschap. Kies lekker voor jezelf en zoek een nieuwe uitdaging op! Er zwemmen genoeg andere vissen in de zee!

Zoals er altijd wordt gezegd: ‘op ieder potje past een dekseltje’! Het is moeilijk om je relatie gedag te zeggen en weer lekker single te zijn, al helemaal als je een lange relatie hebt gehad en lief en leed met elkaar hebt gedeeld. Toch is het beter om aan jezelf te denken en te accepteren dat het echt niet langer zo door kan gaan. Het is even k**, maar je komt er echt wel weer bovenop! Zo’n single leventje is ook lang zo slecht nog niet!

Bron: Toostylish

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.