Single heeft vaker one-night-stand

Singles voelen zich steeds minder vaak geremd om met een wildvreemde tussen de lakens te kruipen. Maar liefst driekwart van hen heeft wel eens een one-night-stand. In 2005 was dit percentage nog 61 procent. De grootste afknapper blijft echter ongewijzigd: een penetrante zweetlucht. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl.

Afknappers
Het bed delen voor een potje casual seks is voor 76 procent van de singles vandaag de dag geen enkel probleem. Het merendeel van hen doet dit dan ook met enige regelmaat. Tegenvallers en afknappers liggen echter op de loer. Naast een penetrante zweetlucht en passief vrijgedrag stelt men het beslist niet op prijs als men wordt vergeleken met voormalige bedpartners. 

De top 10 van afknappers ziet er als volgt uit:

1. zweetlucht
2. passief vrijgedrag
3. vergelijkingen trekken met vorige bedpartners
4. op zichzelf gericht tijdens de seks
5. continue aanwijzingen krijgen
6. gebruik van schuttingtaal
7. niet of onvoldoende geschoren
8. direct na de seks in slaap vallen
9. in stilte seksen
10. niet in voor experimenten

Oppeppers
Gevraagd naar de grootste pluspunten van een one-night-stand blijken spanning, seks zonder verplichtingen en het verkennen van een onbekend lichaam het hoogst te scoren. Ook het zichzelf helemaal kunnen laten gaan wordt als positief ervaren. Minder prettig vinden ze de mogelijkheid van een tegenvaller, de angst om verliefd te worden en het afscheid nemen.

Veroveringen
Liefjes voor een nacht worden voornamelijk gescoord op internet (34%), het café (30%) en op feesten (28%). De rest duikelt een one-night-stand op via vrienden, de werkvloer of websites voor sekscontacten. Ten opzichte van 2005 zijn singles zich wel bewuster geworden van de risico’s die wisselende sekspartners met zich meebrengen. Het percentage dat structureel aan safe seks doet is gestegen van 38 naar 49 procent.

Openheid
Met anderen praten over de belevenissen die zich tussen de lakens afspelen is voor de meeste ondervraagde singles geen enkel probleem. Maar liefst 79 procent bespreekt zijn of haar ervaringen openlijk met vrienden en vriendinnen.

Aan het ondezoek deden 550 singles mee, waarvan 44% mannen en 56% vrouwen.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?