sportschool

Single heeft in sportschool meeste kans op een date

Een date scoren en fit worden tegelijk? Volgens bijna de helft (45%) van de singles een goede combinatie. Want zij houden hun ogen extra open voor een leuke date tijdens het sporten. Zo blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl naar het flirtgedrag van Nederlandse singles tijdens het sporten. Voor het vinden van een leuke date tijdens het sporten begeven zij zich het liefst in de sportschool (36%). Maar ook in de dansschool (30%) en tijdens het hardlopen (22%) verwachten de singles leuke dates te vinden.

Opdoffen voor het sporten

Hoewel het weer anders doet vermoeden is de lente officieel weer begonnen. Voor veel singles het moment om weer in shape te komen voor een ‘hot summer body’. En voor de helft van de singles hét moment om rond te kijken voor een leuke date. Niet zo gek dus dat bijna de helft van alle singles aangeeft extra tijd te besteden aan het uiterlijk wanneer ze gaan sporten. Zoals het uitzoeken van een mooie sportoutfit en nog even de haren goed doen voordat ze aan de work-out gaan beginnen.

De populairste sportieve hotspots om date te scoren

Singles houden niet alleen hun ogen extra open tijdens het sporten. Zo’n 30% maakt er ook echt werk van en flirt er lekker op los. Ook vroeg Lexa.nl de singles bij welke sport de kans het grootst was om een date te scoren, de sportschool werd het vaakst genoemd, maar ook de dansschool en een rondje hardlopen in het park blijken goede hotspots:

  1. In de sportschool – 36%
  2. In de dansschool – 30%
  3. Tijdens het hardlopen – 22%
  4. Op de piste (wintersport) – 12%
  5. Op de tennisbaan – 12%

Daten en in-shape komen

Voor singles is sporten niet alleen een mooie gelegenheid om een date te scoren, het blijkt ook een leuke activiteit tijdens een date. Ongeveer 1 op de 3 singles vindt sporten als date een goed idee. Ideale combinatie: daten en tegelijk weer fit worden. Laat die zomer maar komen!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam