online dating

Single gaat ver om kansen te vergroten bij vinden partner

Single vrouwen uit een grote stad hebben moeite met het vinden van een partner, simpelweg omdat zij in de meerderheid zijn en vaak naast het net vissen. Wellicht kunnen deze dames iets leren van de aanpak van singles uit het hele land. Uit onderzoek van online datingsite Parship blijkt dat Nederlandse vrijgezellen best ver gaan om hun kansen te vergroten bij het vinden van een geliefde

Kwart singles: ‘Ik date met meer tegelijk’

Op donderdag een afspraakje met de één en op vrijdag naar de bioscoop met de ander: een kwart van de Nederlandse singles lijkt hier niet moeilijk over te doen. Zij proberen hun kansen te vergroten door met meerdere kandidaten tegelijk te daten (zonder dat de dates dit van elkaar weten). Femke van der Hoeven, Country Manager bij Parship Nederland: “Bij online daten hoef je niet te wachten tot het weekend in de kroeg. Ook op een saaie en regenachtige dinsdagavond kun je je laptop of telefoon pakken en een leuk gesprek aangaan met een andere single.”

 ‘Ik besteed veel aandacht aan een origineel openingsbericht’

En als singles dan online actief zijn: wat doen ze dan om hun kansen te vergroten? 69 procent geeft aan liever zelf de stoute schoenen aan te trekken als zij een leukerd op een datingsite zien. Zij leggen bij voorkeur zelf het eerste contact. Slechts 6 procent heeft een standaardtekst die zij altijd gebruiken en 19 procent past deze standaardtekst aan als zij iemand echt heel leuk vinden.

‘Vrouwen stellen te hoge eisen aan partner’

Nicole Vening is relatiecoach bij Parship en in haar praktijk spreekt zij regelmatig vrouwen die moeite hebben met het vinden van een partner. “Mannen stellen over het algemeen minder eisen aan het opleidingsniveau van hun partner. Als een vrouw verzorgd, spontaan én leuk is in de omgang, geeft het opleidingsniveau zeker niet de doorslag. Voor vrouwen ligt dit toch wat anders. Over het algemeen zijn vrouwen in hun zoektocht naar een ‘soulmate’ op zoek naar een emotioneel ontwikkelde man met een goede dosis intelligentie. En daar zit hem het probleem. Hiermee streven vrouwen min of meer naar een relatie met een soort kloon van een beste vriendin na die ze volledig begrijpt en op één lijn met ze zit. De praktijk leert dat mannen aan deze eis niet kunnen voldoen. Down daten kan een optie zijn, op het moment dat je ervoor kiest om je meer te focussen op andere eigenschappen, zoals: spontaniteit, vrolijkheid, loyaliteit. Een relatie met mannen met deze eigenschappen, kan echt aantrekkelijk zijn. Toch willen veel vrouwen hier niet aan én daarmee doen ze zichzelf tekort.”

Ruim de helft zoekt date vooraf op via internet

Wellicht dat single vrouwen uit de stad nog iets kunnen leren over de voorbereiding die singles uit het hele land doorgaans treffen voor een eerste date. Tijdens een eerste afspraakje doet elke single natuurlijk zo spontaan en verrast mogelijk. Maar hoe spontaan is dat eerste gesprek echt? Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat 60 procent de potentiële partner eerst even online opzoekt via bijvoorbeeld Google, Facebook of LinkedIn. “Gezonde nieuwsgierigheid laat alleen maar zien dat je een persoon echt interessant vindt. Maar er het is ook een risico, omdat social media maar een deel van iemands leven en persoonlijkheid laat zien, kun je ook op de verkeerde voet gezet worden”, vertelt Van der Hoeven.

18% gebruikt drie of meer datingtools tegelijkertijd

Single Nederlanders willen graag hun kansen spreiden en wedden dus niet op één paard. Van der Hoeven: “Je vergroot je kansen uiteraard op het vinden van een leuke relatie als je actief bent op meerdere datingsites en -apps. Het is wel belangrijk om vooraf te kijken of een datingsite bij je past en mensen aanspreekt die bij jouw normen, waarden en levensfase passen.”

Onderstaand een overzicht van de antwoorden op de vraag op hoeveel datingsites en -apps de single Nederlander gemiddeld tegelijkertijd actief is voor het vinden van een partner:

  • 50% is actief op één datingtsite of -app tegelijk
  • 32% maakt gebruik van twee datingsites of -apps tegelijk
  • 13% probeert via drie datingsites of -apps tegelijk een partner te vinden
  • 5% geeft eerlijk toe meer dan vier datingsites of -apps te gebruiken

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam