keulen vakantie

Single en op reis: Duitsland

Alleen op reis gaan kan heel eng zijn, je bent alleen, ver weg, als er thuis iets gebeurt kun je niks doen. Allemaal punten die ervoor kunnen zorgen dat je niet op vakantie gaat. Maar er zijn ook leuke vakantiebestemmingen zonder dat je ver weg bent. Neem Duitsland bijvoorbeeld, het is niet ver weg, de mensen zijn gezellig, het is eten is top en het is niet duur.

Ga je naar Duitsland, vergeet dan niet om een milieusticker aan te vragen. In Duitsland zijn er veel steden milieuzones waar je niet in mag met je auto zonder een milieusticker. Sommige steden hebben voor bepaalde straten of wijken een verbod op diesel of een diesel- en benzineverbod. Deze zones worden aangegeven met borden. Als je in een zone rijdt zonder sticker, dan riskeer je een boete.

Hieronder lees je de top 3 Duitse bestemmingen waar je makkelijk met de auto naartoe kunt.

Keulen

Ga bij Venlo de grens over en binnen anderhalf uur zit je midden in het centrum van Keulen. Een stad met iets meer dan een miljoen inwoners, gelegen aan de Rijn, de grootste stad van zijn deelstaat en de officieuze hoofdstad van het Rijnland. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot 2000 jaar geleden toen de Ubiërs toestemming kregen van Julius Caesar om zich hier te vestigen. Het provinciale hoofdbestuur van de Romeinen kwam ook op deze plek, in de volgende jaren groeide deze nederzetting tot een ware stad. Ook tijdens de Middeleeuwen bleef Keulen belangrijk vanwege de ligging aan de Rijn. Alle handel die over de rivier ging, moest dus langs Keulen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was Keulen vaak het doelwit van de Britse Royal Air Force voor bombardementen. Grote delen van de stad werden in puin gelegd. Toen de enorme schade na de oorlog was hersteld, groeide Keulen opnieuw uit tot een belangrijke stad in Duitsland. Deze rijke geschiedenis is samen met het culturele, architecturale erfgoed en internationale evenementen de reden dat Keulen beroemd is. Daarnaast is de Universiteit van Keulen een van de oudste van Europa.

Omdat Keulen na de Tweede Wereldoorlog opnieuw is opgebouwd is veel van de bebouwing modern. De stijl uit de jaren 50 werd gevolgd, maar de indeling van de oude stad bleef hetzelfde. De stad wordt nu gekenmerkt door de naoorlogse bebouwing met daartussen gebouwen die vanwege hun historische waarde in de oude stijl zijn gerestaureerd. Tijdens de Tweede Oorlog werd het bekendste gebouw van Keulen, de Dom, meerdere malen beschadigd door de bommen, maar in vergelijking met de rest van de stad kwam de Dom er redelijk ongeschonden uit. Niet alleen door de geschiedenis van de stad is Keulen leuk om naartoe te gaan. Voor de kunstliefhebber zijn er ook meerdere musea die erg interessant zijn. Het Wallraf-Richartz-Museum is een museum met beeldende kunst en design van de Middeleeuwen tot expressionisme, of het Museum Ludwig, waar een kunstcollectie staat uit de 20e eeuw en het heden. In de schatkamer van de Dom van Keulen ligt kerkelijke kunst uit de Middeleeuwen, barok en de 19e eeuw. Wat je interesse ook is, in Keulen is er voor iedereen iets te vinden. Het is de reis zeker waard!

Dortmund

Tijdens de op 12 maart 1945 was Dortmund het doelwit van het grootste bombardement op een stad ooit. 1110 vliegtuigen vernietigde 98% van de stad met bommen. 700 jaar eerder was Dortmund een Hanzestad, een van de belangrijkste in Europa. Net als Keulen kent ook Dortmund een rijke geschiedenis. In de 19e en 20e eeuw kwam de stad tot grote welvaart door de mijnbouw en staalindustrie, waarvan de resten nog steeds te zien zijn in de stad. In deze tijd is Dortmund een stad met karakter, het heeft zich na tegenslagen contact moeten aanpassen. Lege plekken die zijn ontstaan door de bommen uit de oorlog, zijn parken geworden waardoor Dortmund een zeer groene stad is en nadat de kolenmijnen in de jaren 70 en 80 werden gesloten door de groeiende internationale concurrentie, is de stad gaan moderniseren. Inmiddels zijn bedrijven in Dortmund vooral dienstverlenend en technologisch ingesteld. Wat nog wel intact is, zijn de grote bierbrouwerijen waar Dortmunder bier wordt gebrouwen. De stad heeft talloze kunstgalerieën en musea wat betekent dat er veel te doen is. Het uitgaansleven in Dortmund bestaat vooral uit cafés en als student heeft Dortmund een levendig uitgaansleven. Naast alle vaste locaties die Dortmund heeft, zijn er door het hele jaar heen verschillende evenementen. Meermaals is Dortmund uitgeroepen tot evenementenstad van Duitsland. Als je van fietsen houdt, dan is deze stad iets voor jou. De vele parken en natuur is er voldoende ruimte voor wat meer sportiviteit. Binnen de gemeentegrens ligt een kilometerslang zandstrand en een ruig begroeid duingebied. Door de stad heen liggen grotere en kleinere parken waar je ook heerlijk kunt relaxen.

Dortmund

Düsseldorf

De hoofdstad van de deelstaat met ruim 600.000 inwoners. Düsseldorf is vooral bekend bij Nederlanders vanwege de kerstmarkten aan het einde van het jaar. Door het jaar heen is de stad leuk en gezellig om lekker rond te hangen. Je kan er goed winkelen, het eten is heerlijk Duits en het uitgaansleven is levendig. Bovendien zijn er in Düsseldorf genoeg dingen om te zien en te doen om je één of meerdere dagen te vermaken. Een verplicht nummer is de oude binnenstad van Düsseldorf (Altstadt). Hier vind je veel historische gebouwen, leuke lokale winkeltjes en aan het einde van het jaar de kerstmarkten. Het oude centrum heeft flink te lijden gehad onder de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog waardoor veel van de oude panden zijn gerestaureerd of herbouwd.

Düsseldorf ligt om de Rijn heen en aan de centrumkant is er langs de oever een mooie promenade gemaakt waar je heerlijk kunt wandelen. Het bestaat uit 2 delen: het pad dicht bij het water telt een grote hoeveelheid horecagelegenheden en plekken waar verschillende rondvaarten mensen oppikken. Het hoger gelegen deel loopt over de boulevard heen met lange rijen bomen waar je onderdoor kunt lopen.

Als laatste heeft Düsseldorf een prachtige uitzichtpunten waar je over de grote stad heen kunt kijken. De populairste is de Rheinturm, dit is met 240m het hoogste gebouw in Düsseldorf, op 168m zit een observatiedek waar je tegen betaling kunt uitkijken over de stad. Ga je met een trap naar beneden dan kun je in de open lucht genieten van het uitzicht. Vanaf de verschillende rooftopbars kun je onder het genot van een drankje genieten van de ondergaande zon.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!