herken de ware liefde

Single en introvert? Zo ontmoet je nieuwe mensen!

Vind je het als single lastig om nieuwe mensen of een potentiële date te ontmoeten omdat je introvert en verlegen bent? Probeer dan deze 7 tips!

Iedereen neemt aan dat het voor extraverte mensen vele malen makkelijker is om nieuwe mensen te leren kennen of een leuke date te scoren dan voor introverte mensen. Maar dat is niet helemaal waar. In tegenstelling tot wat velen denken zijn verlegen mensen hele goede luisteraars die heel veel bij te dragen hebben in een gesprek. Ze zijn introspectief, gevoelig en ontzettend prettige mensen om mee om te gaan.

In tegenstelling tot extraverte mensen hebben ze liever een handvol diepe, betekenisvolle vriendschappen dan een paar honderd kennissen. Als jij verlegen en introvert bent dan weet je wat het is om wel gezelschap te willen maar het niet te kunnen krijgen. Het kan moeilijk zijn om mensen te benaderen of ze te vragen voor een leuke date. Maar als je introvert bent is het natuurlijk niet zo dat je moet zitten wachten totdat er iemand voorbij komt die jou mee uitvraagt.

Daarom 7 tips die je helpen bij het ontmoeten van nieuwe mensen!

Als je een extravert karakter had dan zou dit stukje slechts 1 regel bevatten: ga er op uit en socialize! Maar omdat niet jouw ‘ding’ is geven we je enkele tips:

1. Ga online. Online gaan zorgt voor minder druk om direct te ‘presteren’. Je kunt tenslotte eerst rustig nadenken voordat je iemand een berichtje stuurt en wat je daarin kwijt wilt. Daarnaast is online daten een geweldig handige manier om mensen te leren kennen op basis van gedeelde interesses.

2. Volg een cursus, wordt vrijwilliger of lid van een club. Dit zijn prima manieren om nieuwe potentiële vrienden of zelfs een date te vinden. Je bevindt je in een groep verschillende mensen met gemeenschappelijke interesses. De kans is groot dat je daar iemand ontmoet waarmee het klikt. De eerste stap hoef je niet te zetten want je zult zien dat iemand anders jou benadert en een praatje aanknoopt.

3. Vraag je vrienden om hulp. Hoewel je vrienden misschien niet de ideale date voor je in de aanbieding hebben, hebben ze wel het beste met je voor. Door te socializen met vrienden van je vrienden ontmoet je op een handige en laagdrempelige manier toch veel nieuwe mensen. Wie weet heb je zo maar een connectie met een van hen omdat jullie van dezelfde boeken of muziek houden of andere gedeelde interesses blijken te hebben.

4. Geef een avondje uit een kans. Het is waarschijnlijk niet jouw stijl, maar laat je eens uit je comfortzone van je huis halen en je meeslepen door vrienden voor een lekker avondje uit. Laat je verrassen door het toeval, sta open voor nieuwe mensen en dito ontmoetingen en wie weet wie je op zo’n avond onverhoopt tegen het lijf loopt en waarmee je in gesprek raakt.

5. Probeer te kijken hoe je jezelf presenteert. Gekruiste armen, neergeslagen ogen en onrustige vingers kan jouw standaard lichaamshouding zijn. Probeer eens bewust te oefenen op iets anders. Werk aan een leuke glimlach, het strekken van je rug  en je zult merken dat je er voor anderen meteen een stuk makkelijker te benaderen bent.  Het kan je transformeren van een muurbloempje naar een heuse charmeur.

6. Vind iemand die jouw ‘stilte’ waardeert. Je denkt misschien dat je ideale date iemand is die de stiltes invult en lekker blijft kletsen als jij stilvalt. In werkelijkheid is het beter om iemand te vinden die juist jouw stiltes waardeert en je toch het gevoel blijft geven dat hij of zijn geïnteresseerd is in wat jij te zeggen hebt.

7. Oefen korte gesprekken met mensen die je net hebt ontmoet.  Dit kan op je overkomen als een echt uitdaging maar oefen eens met korte gesprekjes. Een kort hallo of goedemorgen bij de winkel of op het werk tegen onbekenden in de lift kan je helpen bij het opbouwen van voldoende vertrouwen. Als het gesprek verder gaat is het een geweldige manier om te oefenen in communicatie over en weer met mensen die je pas hebt ontmoet.

Bron: Singlessite

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.