eenzaamheid

Single en eenzaam kan leiden tot angst en depressie

Ruim een kwart van de Nederlanders tussen de 25 en 45 jaar is single. Zij hebben het in deze coronacrisis mogelijk zwaarder dan mensen met een partner. Die hebben immers elkaar nog.

Zelfisolatie

“In deze weken van zelfisolatie leven zij ook echt alleen. Dit kan leiden tot mentale klachten, zoals angst en depressie,” zeggen psychologen. Filosoof Doortje Smithuijsen (28) tegen de NOS: “Ik zou nu soms best zin hebben in een huiselijke relatie, twee kinderen en een hond. Terwijl ik normaal gesproken juist gesteld ben op mijn zelfstandigheid.”

Alleenstaanden

Annedien Enter (45) werkt sinds vrijdag de dertiende thuis. “Over alleenstaanden hoor je bijna niemand. In iedere conference-call zit wel een collega met krijsende kinderen”, zegt de strategisch planner. “Ik verbaas me over de frustratie van ouders over hun eigen kinderen. Waarom kan je niet met je eigen kinderen omgaan, denk ik dan. Maar wie ben ik?”

Stil

Enter maakt dagelijks een ronde door haar Twentse dorp. “Ik heb geen hond om uit te laten, ik heb geen katten meer. Ik heb zelfs geen goudvis. Ja, het is echt wel heel stil.”

Bron: Welingelichtekringen

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!