Single date minder en houdt hand op de knip

De crisis is ook voelbaar bij de singles in Nederland. Vrijgezellen spreken minder vaak af en per date wordt er ook minder geld uitgegeven. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 600 singles vroeg naar hun date-gedrag en uitgavenpatroon.

Budget Date
Geld moet rollen, maar ten tijde van de crisis houdt de single duidelijk de hand op de knip. Bijna een kwart laat weten minder vaak te daten dan voorheen. Een derde zegt daarbij ook beduidend minder geld uit te geven. Zo’n 34 procent van de singles is na een afspraakje tussen de 20 en 40 euro armer. Nog eens een kwart weet het tot 20 euro te beperken en een krappe 12 procent lukt het zelfs om onder de 10 eurogrens te blijven.

Rolverdeling
Eerlijk zullen we alles delen zou een toepasselijk motto kunnen zijn ten tijde van de crisis. Onder de mannen stelt de helft voor de rekening te splitsen, bij de dames ligt dit op tweederde. Opmerkelijk is te noemen dat bijna de helft van de ondervraagde vrouwen een traditionele rolverdeling stiekem nog altijd op prijs stelt. Zij vinden het bijzonder galant als de man de gehele rekening voldoet. 

Thuis
Zo’n 44 procent van de singles heeft gemiddeld een afspraakje per maand. Voor nog eens 19 procent zijn dit er twee tot drie in dezelfde periode. Verreweg de meeste singles spreken voor een eerste date af in het café voor een korte ontmoeting. Op de tweede plaatst komt het traditionele etentje. Een wandeling in het bos of op het strand staat op nummer drie. Opvallend is dat er steeds vaker gekozen wordt voor een voordelig alternatief zoals een kopje koffie of een date bij hem of haar thuis op de bank.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten