geluk is een keuze

Single blijven tot je dertigste: 11 redenen

Een relatie, het lijkt allemaal zo ideaal. We doen nogal wat moeite om die ware te vinden. Ben je nog geen dertig? Geen paniek dan, want we geven je een paar uitstekende redenen om voorlopig gewoon nog even lekker single te blijven.

1. Je spaart geld
Een partner is niet goed voor je bankrekening. Je koopt iets voor Kerstmis, verjaardag, Valentijn. Je geeft dus meer geld uit dan wanneer je single bent.

2. Profiteer van het uitgaansleven
Als twintiger moet je volop profiteren van het uitgaansleven. Geniet ervan, want je zal nog de rest van je leven naar Netflix vanaf de bank kijken met je lief.

3. Je hebt geen extra afwas
Het idee alleen al dat je moet afwassen zorgt er toch voor dat je elke dag uit eten zou willen gaan. Wel, met een partner verdubbelt die afwas.

4. Je mag nog fouten maken
Als twintiger kom je nog weg met fouten. Hoeveel onder ons weten eigenlijk wat ze echt willen in het leven als twintiger? Je kan je niet settelen voor je voor jezelf weet wat je wilt bereiken.

5. Veel reizen
Profiteer ervan om zoveel mogelijk op reis te gaan. Later wordt het minder makkelijk als er eenmaal kinderen zijn. Reizen is een geweldige ervaring. Doe het wanneer je kan zodat je later geen spijt hebt van iets dat je niet gedaan hebt.

6. Zelfstandig omgaan met de echte wereld 
Je kunt niet eeuwig blijven leven als een student. Het echte leven is soms een strijd, maar het lukt je wel om zelf je mannetje te staan. En alleen door het leven kunnen gaan, maakt later ook een betere partner van je.

7. Uittesten
Je weet pas wat je favoriete koekje is wanneer je ze allemaal geproefd hebt. We bedoelen daar niet mee dat je met iedereen zomaar het bed moeten induiken, maar wel dat je moet daten voor je weet hoe je ideale partner er moet uitzien en welk karakter het beste bij je past.

8. Eerste date is leuk
Als je vrijgezel bent, weet je wat we bedoelen. Je kunt zoveel eerste dates hebben als je wilt. Die zijn meestal het leukste.

9. Niemand laat een scheet in je bed
Je bed is van jou alleen. Niemand die je stoort tijdens je nachtrust, of nog erger: een onaangename geur verspreidt in de slaapkamer.

10. Je kunt doen wat je wilt
Je mag nooit vergeten hoe kostbaar vrije tijd is. En gewoon kunnen doen wat jij wilt, is een luxe. Als je een relatie hebt, zullen er vaak compromissen gezocht moeten worden.

11. Een hele kast voor jou alleen
Je kleren kunnen hangen en liggen waar je wilt. Je hebt plaats genoeg om al je spullen op te bergen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.