bekeren voor de liefde

Single bekeert zich niet voor de ware liefde

80 procent van de singles peinst er niet over zich te bekeren voor de ware liefde wanneer die zich aandient. Dit blijkt uit een korte poll van online magazine Singlessite.nl onder 750 singles.

Hoop, geloof en liefde

Hoewel de single er veel voor over heeft om niet langer alleen door het leven te gaan peinst 80 procent van hen er niet over om zich te bekeren tot dezelfde religie die een nieuwe partner aanhangt. Een overige 20 procent vindt het geen enkel probleem om zich te bekeren als dit cruciaal is voor het slagen van de nieuwe relatie.

Geloof op retour

Uit cijfers van het Sociaal en Cultureel planbureau bleek eerder dit jaar dat het geloof op zijn retour is. Voor het eerst telt Nederland meer ongelovigen dan gelovigen. Iets meer dan 25 procent van de bevolking is atheïst, terwijl 17 procent gelooft in het bestaan van God. Het overgrote merendeel (60%) zit tussen godsgeloof en ongeloof in. Opvallend is wel dat het geloof in het hiernamaals nog springlevend is. 53 procent van de bevolking gelooft in leven na de dood en 40 procent beschouwt zichzelf als een spiritueel mens.

Geloof in de liefde

Van de ondervraagde singles zegt 48% in meer of mindere mate gelovig te zijn. En hoewel verreweg de meeste van hen zich niet zouden willen bekeren tot de religie van hun nieuwe partner, hebben ze wel het volste vertrouwen in het vinden van de ware liefde. Zo’n 85 procent denkt dit jaar zijn of haar nieuwe partner te ontmoeten en daar een langdurige verbintenis mee aan te gaan.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.