bekeren voor de liefde

Single bekeert zich niet voor de ware liefde

80 procent van de singles peinst er niet over zich te bekeren voor de ware liefde wanneer die zich aandient. Dit blijkt uit een korte poll van online magazine Singlessite.nl onder 750 singles.

Hoop, geloof en liefde

Hoewel de single er veel voor over heeft om niet langer alleen door het leven te gaan peinst 80 procent van hen er niet over om zich te bekeren tot dezelfde religie die een nieuwe partner aanhangt. Een overige 20 procent vindt het geen enkel probleem om zich te bekeren als dit cruciaal is voor het slagen van de nieuwe relatie.

Geloof op retour

Uit cijfers van het Sociaal en Cultureel planbureau bleek eerder dit jaar dat het geloof op zijn retour is. Voor het eerst telt Nederland meer ongelovigen dan gelovigen. Iets meer dan 25 procent van de bevolking is atheïst, terwijl 17 procent gelooft in het bestaan van God. Het overgrote merendeel (60%) zit tussen godsgeloof en ongeloof in. Opvallend is wel dat het geloof in het hiernamaals nog springlevend is. 53 procent van de bevolking gelooft in leven na de dood en 40 procent beschouwt zichzelf als een spiritueel mens.

Geloof in de liefde

Van de ondervraagde singles zegt 48% in meer of mindere mate gelovig te zijn. En hoewel verreweg de meeste van hen zich niet zouden willen bekeren tot de religie van hun nieuwe partner, hebben ze wel het volste vertrouwen in het vinden van de ware liefde. Zo’n 85 procent denkt dit jaar zijn of haar nieuwe partner te ontmoeten en daar een langdurige verbintenis mee aan te gaan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.