Single 50-plus vrouw gelukkiger dan ooit

Oudere vrouwen (50-plus) die alleen door het leven moeten zullen in veel gevallen kunnen rekenen op blikken van meelij, maar dit blijkt lang niet altijd nodig. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een groot deel van deze groep gelukkiger is dan ooit.

  

Uit het onderzoek dat werd uitgevoerd door het Britse ministerie voor Werk en Pensioenen bleek dat zo’n 17 procent geniet van daten en nog eens 20 procent zegt een geweldig sociaal leven te hebben. 

Ook schuwt een groot deel van de vrijgezelle 50-plus dames niet voor nieuwe dingen. Zo zegt ongeveer de helft na hun vijftigste nog iets nieuws geleerd te hebben, zoals koken, een vreemde taal of salsadansen.

Ook computerles bleek hierin populair en ongeveer een vijfde geeft dan ook aan dit soort technologie niet langer te schuwen en inmiddels lid te zijn van sociale netwerken zoals Twitter of Facebook.

Vakanties

Deze groep vrouwen blijkt door de bank genomen ook goed voor zichzelf te zorgen: ruim een kwart geeft aan geregeld naar de sportschool te gaan en veel vrouwen geven toe het enorm te nemen wat betreft vakanties. Voor bijna een op de vijf (18 procent) zijn deze reizen zelfs het leukste in hun leven.

Al met al noemt een kwart van de 50-plus vrouwen hun huidige leventje als gelukkigste tijd ooit. Helaas, zo stelde het ministerie vast, beschikt een kwart van deze groep niet over een pensioenplan en zou de euforie dus van relatief korte duur kunnen zijn.

Appeltje

“Het is geweldig om te zien dat zoveel vrouwen op die leeftijd nog genieten,” zegt financieel expert Jasmine Birtles tegen de Britse krant The Telegraph. “Maar het is ook belangrijk dat ze verantwoordelijkheid nemen voor hun financiële situatie, zodat ze straks een appeltje voor de dorst hebben.”

Aan het onderzoek hebben ruim 1000 single 50-plus vrouwen deelgenomen. Het Britse ministerie nam het initiatief tot de rondvraag vanwege de gestage stijging van deze groep.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?