Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
mindfulness boek
19 december 2014

Simpelweg gelukkig

Om jaloers op te worden. Dat het bestaat. Het is bijna een onmogelijkheid. Dat is echt niet meer van deze tijd. Waar ik het over heb? Over gelukkige stellen. Stellen die al hun hele leven bij elkaar zijn. Stellen waarvan je ziet dat ze naar jaren nog steeds verliefd op elkaar zijn. Wat doen wij dan fout? Waarom is ons dat nog nooit overkomen? Misschien is het een idee om eens goed te kijken hoe die stellen dat doen. Misschien kunnen we er wat van leren als we weten wat gelukkige stellen iedere dag doen.

Met het getal 7 is gekozen voor 7 dingen die gelukkige stellen doen. Het heeft niets van doen met de 7 gelukkige jaren die gevolgd worden door 7 ongelukkige jaren. Dit fenomeen gaat, hoe kan het ook anders, aan gelukkige stellen voorbij.

Beginselen voor een gelukkige relatie

1. Breng samen tijd door
Het is prettig elkaar gezien te hebben voor je gaat werken. Ook al heeft ieder voor zich het druk, het is echt noodzakelijk om samen tijd door te brengen om je verbonden te voelen. Je kunt ook je agenda’s  naast elkaar leggen en tijd voor elkaar vastzetten.

2. Weet hoe de ander zijn liefde toont
Liefde tonen doen we allemaal op onze eigen manier. Partners spreken wat betreft het uiten van de liefde niet altijd dezelfde taal. Wanneer je niet zo goed weet hoe je partner dit doet, dan moet je daar achter zien te komen. Je kunt ook vragen waarom de ander jou lief vindt, of wat je hebt gedaan dat de ander zich geliefd voelt.

3. Omarm elkaar iedere dag 2 keer voor minimaal 20 seconden
Omarmen op een manier dat het echt iets te weeg brengt, is met de heupen tegen elkaar. Het aantal seconden is ook van belang want het duurt even voordat het knuffelhormoon oxytocine begint te werken. De werking is dat jullie je allebei fijner en meer verbonden voelen.

4. Luister naar elkaar
Niet alleen vol zijn van je eigen verhaal, maar bij thuiskomst ook oor hebben voor de gevoelens, gedachten en het werk of de zorgen van je man of vrouw. Leg de telefoon dus even weg. Vertel je eigen verhaal iets later. Probeer oogcontact te maken en de ander even alle aandacht te geven.

5. Houd elkaar op de hoogte
Wanneer je weet van de ander wat hij de overdag te doen heeft, of er mogelijk belangrijke zaken gedaan moeten worden, dat maakt dat je met elkaar kunt meeleven. Je kunt ook beter reageren en gepast meeleven met de ander al dat nodig is. Stellen die met dit gevoel met elkaar omgaan voelen betrokkenheid, waardering, respect en bescherming.

6. Bepaal samen een gezamenlijke toekomst
Als stel ben je een team en deel je samen je leven. Het is aan te bevelen regelmatig samen te bespreken of er nog iets staat te gebeuren, maar ook of er nog tijd vrijgemaakt moet worden voor plannetjes. Vakanties, uitjes met vrienden of een romantisch etentje, uit of thuis. Ben samen bezig met dezelfde toekomst. Het blijkt dat gelukkige stellen ook seks moeten (in)plannen, anders schiet het er te vaak bij in. Vaker dan goed is voor een gelukkige relatie.

7. Bevestig elkaar
Iedereen heeft behoefte af en toe de bevestiging te horen dat je lief gevonden wordt. Zeg dat dan ook een spontaan. Door het regelmatig te zeggen voelt de ander zich veilig en meer ontspannen. Kus een klein akkefietje af met een dikke kus en een sorry en alles is weer goed. Laat onenigheid nooit lang duren, dit creëert onzekerheid en brengt met zich mee dat er minder waardering wordt uitgesproken. En die positieve bevestiging hebben we zo nodig.

Al deze 7 beginselen zijn gericht op de positieve aspecten van een  relatie.
Door iets aandacht te geven wordt iets groter, groeit het. Zie het als een uitdaging geen kritiek meer te geven maar enkel waardering uit te spreken.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Wonen algemeen

gerelateerde artikelen

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of...

Cannabis kan je seksleven een boost geven

Cannabis kan je seksleven een boost geven zo blijkt uit wetenschappelijk...

Voor de eerste keer mee met een singlereis

Voor de eerste keer mee gaan met een singlereis kan best...

Single op Valentijnsdag: 14 x een alternatief

Hoewel de ene single er geen bal om geeft steekt het...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie

Direct Wonen Huren