alleen zijn

Signalen van te weinig seks

De reacties van singles als er een artikel over seks geplaatst wordt is vaak dat het hebben van seks niet zo’n vanzelfsprekendheid is als je geen vaste relatie hebt.  Een reden die het bedrijven van de liefde op een laag pitje zet. Wat doet dat met je lichaam?

Signalen van te weinig seks

Het niet hebben van een relatie wil niet per definitie zeggen dat je geen seks kunt hebben. Als je daar voor voelt en het bij jou past kun je gaan voor de onenightstand. Het wel hebben van een relatie wil daarentegen ook niet altijd zeggen dat je seks in overvloed hebt. Je kunt een partner hebben die niet zoveel zin heeft in seks en misschien moet je voor je werk veel reizen zodat je jouw partner niet dagelijks ziet. Wanneer je lange tijd geen seks hebt, kun je dat mogelijk gaan voelen in je manier van doen. Er zijn tekenen die je daarop wijzen.

1. Je hebt meer stress

Het is een feit: seks helpt mensen stoom afblazen. Onderzoekers uit Schotland ontdekten dat mensen die geen seks hadden moeilijker met stressvolle situaties om kunnen gaan dan degenen die tenminste één keer seks hadden in de afgelopen twee weken. Het zit namelijk zo: tijdens de seks komen er feel good-chemicaliën vrij in je hersenen, zoals endorfine en oxytocine. Die maken je rustiger. Yoga doet trouwens ongeveer hetzelfde, goed om te onthouden mocht je even geen seks tot je beschikking hebben.

2. Verkoudheid ligt op de loer

Minder seks betekent  dat je minder wordt blootgesteld aan andere bacteriën, zodat je er ook geen resistentie tegen kunt opbouwen. Onderzoekers van de Wilkes-Barre University in Pennsylvania ontdekten dat mensen die een of twee keer per week seks hadden 30 procent meer antilichamen hadden dan degenen die minder vaak seks hadden.

3. Geen seks teken aan de wand voor relatie

Geen seks hebben staat gelijk aan minder zekerheid in een relatie, zeggen experts. ‘Weinig seks in een relatie kan je zelfvertrouwen drastisch verlagen, en vermindert daarnaast de aanmaak van verbindingshormonen, zoals oxytocine,’  zegt psycholoog Les Parrott. Het vergroot ook de kans dat één van jullie bang wordt dat de ander het ergens anders gaat zoeken.

Een seksvrije periode in een relatie betekent niet dat je niet blij kunt zien. Seks is maar één vorm van intimiteit, kussen, knuffelen en het geven van complimenten kunnen er ook voor zorgen dat je je verbonden voelt met je partner.

4. We kunnen er depressief van worden

Uit een onderzoek van Archives of Sexueal Behavior blijkt dat vrouwen sipper worden wanneer ze langere tijd zonder seks leven. Toch hoeft het niet per se aan het gebrek aan seks te liggen. De onderzoekers ontdekten namelijk dat de vrouwen die seks hadden met condoom hetzelfde gevoel ervoeren. Dit zou kunnen komen door de stoffen die in sperma zitten, zoals melatonine, serotonine en oxytocine. Deze stoffen veroorzaken een verbeterd humeur.

Ben je niet zeker van de gezondheid van je bedpartner, laat dan nooit het krijgen van een blij gevoel de overhand krijgen op het vrijen zonder condoom. Vrij veilig en blij.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!