Het blijkt dat een paar weken voor kerst er meer singles zijn omdat relaties op de valreep van het jaar nog net verbroken worden. Maar dat er meer mannen en vrouwen weer als vrijgezel rondlopen betekent ook dat er weer meer vraag en meer aanbod is. Dus niet langer getreurd. Werk aan de winkel.

Werk aan de winkel

Dus jij als verse single weet wat je te doen staat. Schrijf je in op datingsites of vraag gewoon eens rond bij je vrienden en kennissen of collega’s of zij iemand van het andere geslacht kennen met liefdesverdriet. Dan weet jij wel hoe laat het is. Welke weg je gaat bewandelen dat maakt niet uit, als je maar iets doet. Alleen zijn kan altijd nog.

Volle kaart bij Bingo

En dan lijkt het ineens te lukken. Een eerste date. Leuk, gezellig, dat smaakt naar meer. Een tweede date en een derde. Je bent zo blij met de ander, het lijkt wel een lot uit de loterij, of een volle kaart bij Bingo.  Je begint je stiekem af te vragen of je jullie “gedate”al een relatie mag noemen. Je kunt het natuurlijk op de man af vragen, maar stel dat het antwoord ontkennend is, dan valt dat mogelijk te veel tegen. Er zijn wel signalen op te vangen die je gevoel versterken.

Signalen bij een beginnende relatie

1. Je bent jezelf als je bij hem bent

Je merkt dat je ontspant als jullie samen zijn. Natuurlijk doe je je best om er goed uit te zien, maar je zit ook gerust in een minder opgedirkte outfit naast hem op de bank. Zonder make-up of als je ongesteld bent, voel je je niet extreem ongemakkelijk. Je bent goed zoals je bent en anders om. Jullie weten van elkaar wat er in jullie leven speelt. Je deelt niet alleen de blije gebeurtenissen. Jullie durven je allebei kwetsbaar op te stellen.

2. Je staat op zijn prioriteiten lijst

Je voelt dat je belangrijk bent voor hem. Hij belt je op onverwachte momenten, gewoon omdat hij dat fijn vindt. Hij laat je niet zitten of houdt dingen niet vaag als jullie een afspraak hebben. Je bent duidelijk onderdeel van zijn dag geworden en hij van die van jou.

3. De telefoon kan wel even zonder jou

Je zit niet heel de tijd op je telefoon te loeren of je nog wat van hem gaat horen. Sterker nog, je weet dat je iets van hem gaat horen. In de datefase kan het nog zoeken zijn naar balans in contact. Wie neemt het initiatief? Appt of belt hij je net zo vaak als jij hem? Wie stelt voor om weer iets af te spreken? Ontzettend vermoeiend. Als je deze periode door bent, ontstaat er meer rust.

4. Een ruzie gehad en overleefd

Het oneens zijn met elkaar of ontzettend botsen hoort erbij. Hoe jullie ermee omgaan en wat er na het voorval gebeurt, is veelzeggend. Als jullie op een heel andere manier ruzie maken en elkaar niet begrijpen, kan dat nog een issue worden.  De verliefdheid voelt op dat moment even minder, maar die komt daarna snel terug.

 5. Je wordt voorgesteld aan familie en vrienden

Hij verstopt je niet maar betrekt je in zijn sociale leven. Je leert zijn vrienden kennen, gaat mee naar feestjes, wordt voorgesteld als hij bekenden tegenkomt. Meeting the parents is vaak nogal een dingetje maar als dat gebeurt, is dat wel een teken dat het goed zit. Hij wil jouw vrienden en familie ook leren kennen en maakt daar tijd voor vrij.

 6. Je weet het gewoon

Het beste teken dat jullie op een relatie afstevenen is het feit dat je het je niet meer afvraagt. Je hebt rust in je hoofd, bent niet op zoek naar bevestiging en de boel niet constant  aan het analyseren.