schaatse op natuurijs

Siberische kou verwacht: temperaturen tot -10

Klaar om je schaatsen uit het vet te halen? Mooi! Want het gaat goed vriezen. Vanuit Siberië komt er koude lucht onze kant op die voor nachtelijke temperaturen tot wel -10 graden kan zorgen. En ook wintersporters die naar de Alpen gaan krijgen ijskoude temperaturen voor hun kiezen.

Winterkoud

De koude lucht uit Siberië bereikt komend weekend ons land. De ‘Russische beer’ gaat voor matige tot strenge vorst zorgen, zegt William Huizinga van Buienradar. “Vanaf nu wordt er elke dag iets van de temperatuur afgeknabbeld. Deze week is het nog zonnig en aangenaam overdag. Maar de nieuwe werkweek begint winterkoud.”

Nog een keer schaatsen?

Daarna duiken de temperaturen steeds verder naar beneden. “Overdag ligt de temperatuur rond het vriespunt, of iets daaronder. In de nachten wordt het koud: het kan wel -10 graden in het oosten worden.” Hoe lang de kou aanblijft, is nog lastig te zeggen. Maar de kans dat we nog één keer kunnen schaatsen op natuurijs, is zeker aanwezig. “Een paar van dit soort koude dagen zijn genoeg om te schaatsen op ondiepe plassen.” Heb je een date? Zo trotseer je samen de kou! Wil je de sier maken op een paar mooie schaatsen? Gelukkig kun je ze morgen al in huis hebben!

Wintersporters

Volgende week is het krokusvakantie en vertrekken ruim een miljoen mensen naar de wintersportgebieden. Ook in de Alpen wordt het koud, zegt Huizinga. “De koude, Siberische lucht komt tot aan de Alpen. In de bergen kan het wel -20 graden worden.” Dikke kleding is dus aan te raden. Het goede nieuws: “Het wordt koud in de bergen maar het blijft waarschijnlijk wel droog.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!