hoge hakken lopen

Shoppen op hoge hakken zorgt dat je minder uitgeeft

Ben jij op zoek naar een gemakkelijke manier om minder geld uit te geven tijdens het shoppen? Draag dan hoge hakken! Hakken helpen minder geld uit te geven, niet omdat je er pijnlijke voeten van krijgt (en dus minder lang shopt) maar wel omdat lopen op hoge hakken een evenwichtsoefening is.

Bewust

“Wie zich bewust is van zijn evenwicht, denkt meer na over een aankoop. Ze kiezen niet het goedkoopste, maar ook niet het duurste”, concludeerden marketingprofessor Jeffrey Larson en Darron Billeter van de Brigham Young University (Utah).

Wii Fit

Voor wie absoluut niet kan lopen op hakken of geen zin heeft in verzwikte enkels met dank aan de hobbelige stoeptegels in onze winkelstraten, is er gelukkig goed nieuws: het ‘evenwichtseffect’ op je uitgeefgedrag is er ook na het gebruik van een roltrap, de Wii Fit of een yogales.

Belang van evenwicht

Het belang van evenwicht bij aankopen is een nieuw onderzoeksveld. Voordien werd vooral gekeken naar de rol van warmte, kleuren en geuren of honger.

“Mensen moeten zich bewust worden van hoe fysische krachten een invloed kunnen hebben op onze denkpatronen. Het loont om stil te staan bij aankopen en te denken: is dit echt wat ik wil, of beïnvloeden de schoenen die ik draag mijn keuze?”, aldus professor Billeter.

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.