hoge hakken lopen

Shoppen op hoge hakken zorgt dat je minder uitgeeft

Ben jij op zoek naar een gemakkelijke manier om minder geld uit te geven tijdens het shoppen? Draag dan hoge hakken! Hakken helpen minder geld uit te geven, niet omdat je er pijnlijke voeten van krijgt (en dus minder lang shopt) maar wel omdat lopen op hoge hakken een evenwichtsoefening is.

Bewust

“Wie zich bewust is van zijn evenwicht, denkt meer na over een aankoop. Ze kiezen niet het goedkoopste, maar ook niet het duurste”, concludeerden marketingprofessor Jeffrey Larson en Darron Billeter van de Brigham Young University (Utah).

Wii Fit

Voor wie absoluut niet kan lopen op hakken of geen zin heeft in verzwikte enkels met dank aan de hobbelige stoeptegels in onze winkelstraten, is er gelukkig goed nieuws: het ‘evenwichtseffect’ op je uitgeefgedrag is er ook na het gebruik van een roltrap, de Wii Fit of een yogales.

Belang van evenwicht

Het belang van evenwicht bij aankopen is een nieuw onderzoeksveld. Voordien werd vooral gekeken naar de rol van warmte, kleuren en geuren of honger.

“Mensen moeten zich bewust worden van hoe fysische krachten een invloed kunnen hebben op onze denkpatronen. Het loont om stil te staan bij aankopen en te denken: is dit echt wat ik wil, of beïnvloeden de schoenen die ik draag mijn keuze?”, aldus professor Billeter.

Bron: AD

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.