shapeware eerste date

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man”, schreven we onlangs nog. Uit onderzoek van lingeriemerk Bluebella is gebleken dat mannen op het gebied van lingerie een andere smaak hebben dan vrouwen. Waar mannen een vrouw graag zien in blote lingerie in een felle kleur (het liefst rood) en met kant en steentjes, gaan vrouwen liever voor comfortabele lingerie in zwart, wit of poederkleur. Maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?

Misschien heb je ´em wel eens gezien: de onderbroekscène uit de film Bridget Jones´s Diary. Voor de date met de man van haar dromen, besluit Bridget haar grote, huidkleurige ´oma-onderbroek` aan te trekken. Oh zo comfortabel, maar niet erg charmant. Als dan het moment komt, waarop de kleding uit wordt getrokken blijkt de man in kwestie zowaar enthousiast over de grote onderbroek. Daarmee lijkt hij echter niet helemaal representatief voor mannen in het algemeen.

Corrigerend ondergoed heeft nog steeds een beetje een duf imago en dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Het ondergoed, dat tegenwoordig vaak ´shapewear` genoemd wordt, heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt en is daarmee zowel op het gebied van comfort als op het gebied van uiterlijk verbeterd. Shapewear geeft je lichaam vorm, maar zit ook nog eens lekker. Bovendien is het tegenwoordig in allerlei stijlvolle vormen verkrijgbaar; het is er in glanzende, zachte stoffen, in felle kleuren en met motiefjes of kant.

Mooie shapewear vind je bijvoorbeeld bij Zalando. Let er bij het aanschaffen van corrigerend ondergoed op dat het goed aansluit op je lichaam. Als het te groot is, heeft het niet de vormende werking die het zou moeten hebben. Te klein is echter ook niet goed; het kledingstuk moet geen striemen op je lichaam achterlaten. Vraag je bij het kiezen van je shapewear ook af waar je het onder wilt gaan dragen. Shapewear is er onder andere in de vorm van BH´s, tops, body´s, broekjes en leggings en elk type shapewear ´corrigeert` weer andere delen van je lichaam. Een blouse vraagt dan ook om andere onderkleding dan een nauw aansluitend jurkje. Handige tips voor het kiezen van shapewear vind je in dit (Engelstalige) artikel.

Hoewel je natuurlijk trots moet zijn op je lichaam zoals het is, en degene met wie je een date hebt jou leuk moet vinden zoals je bent, kan mooi zittend ondergoed je wel nét een beetje extra zelfvertrouwen geven. Zie het als een laagje mascara of een paar mooie hakken; ze kunnen ervoor zorgen dat je de stralendere versie van jezelf wordt. De kans dat jullie date in bed eindigt hoeft je in ieder geval niet meer te belemmeren; in shapewear kun je er tegenwoordig net zo sexy uitzien als in een gewoon lingeriesetje.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
vriendinnen
By Moniek ·
14 augustus 2021

Vrouwen schatten zichzelf jaren jonger

Vrouwen lijden aan zelfoverschatting zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Ze denken dat ze er jaren jonger uitzien dan ze daadwerkelijk zijn.