vreemdgaan relatie

SGP: je bent een rund als je met je relatie stunt

Partijleider van de SGP, Kees van der Staaij vraagt menen om geld voor een publiekscampagne tegen vreemdgaan. Met teksten op billbords door het hele land wil de partij reclame maken voor trouw in relaties.

Tegengeluid

Dit kondigde de partijleider afgelopen maandagavond aan in het televisieprogramma Pauw. Ook komt er een website waarom er verwezen wordt naar adviezen om relaties te ‘verfrissen en te versterken’. Van der Staaij heeft als voornemen de campagne te financieren via crowdfunding. Hij denkt zo’n 150.000 euro nodig te hebben, maar het liefst heeft hij twee of drie keer zoveel om een ‘helder en krachtig maatschappelijk tegengeluid’ te geven.

Vreemdgaan

De SGP keerde zich in het verleden al tegen reclames voor vreemdgaan en dan vooral van datingsites zoals SecondLove waar vreemdgaan eenvoudig wordt gefaciliteerd. De partij waarschuwt dat overspel veel leed en schade veroorzaakt.

Taboe

“Het afkeuren van overspel in het huwelijk is politiek taboe, terwijl overspel zoveel relaties en kinderen beschadigt. Ik vind het bizar dat er mensen zijn die grof geld verdienen met oproepen je eigen partner te bedriegen. Politiek Den Haag kijkt de andere kant op en daarom willen we een maatschappelijk signaal afgeven om de waarde van trouw in relaties te onderstrepen”, aldus van der Staaij in een toelichting.

In het televisieprogramma deed hij alvast een voorzet voor de slogan van de anti-vreemdgaan campagne: “Je bent een rund al je met je relatie stunt”.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.