vreemdgaan relatie
17 March 2015

SGP: je bent een rund als je met je relatie stunt

Partijleider van de SGP, Kees van der Staaij vraagt menen om geld voor een publiekscampagne tegen vreemdgaan. Met teksten op billbords door het hele land wil de partij reclame maken voor trouw in relaties.

Tegengeluid

Dit kondigde de partijleider afgelopen maandagavond aan in het televisieprogramma Pauw. Ook komt er een website waarom er verwezen wordt naar adviezen om relaties te ‘verfrissen en te versterken’. Van der Staaij heeft als voornemen de campagne te financieren via crowdfunding. Hij denkt zo’n 150.000 euro nodig te hebben, maar het liefst heeft hij twee of drie keer zoveel om een ‘helder en krachtig maatschappelijk tegengeluid’ te geven.

Vreemdgaan

De SGP keerde zich in het verleden al tegen reclames voor vreemdgaan en dan vooral van datingsites zoals SecondLove waar vreemdgaan eenvoudig wordt gefaciliteerd. De partij waarschuwt dat overspel veel leed en schade veroorzaakt.

Taboe

“Het afkeuren van overspel in het huwelijk is politiek taboe, terwijl overspel zoveel relaties en kinderen beschadigt. Ik vind het bizar dat er mensen zijn die grof geld verdienen met oproepen je eigen partner te bedriegen. Politiek Den Haag kijkt de andere kant op en daarom willen we een maatschappelijk signaal afgeven om de waarde van trouw in relaties te onderstrepen”, aldus van der Staaij in een toelichting.

In het televisieprogramma deed hij alvast een voorzet voor de slogan van de anti-vreemdgaan campagne: “Je bent een rund al je met je relatie stunt”.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Minder taboes bij online daten

Waar zo’n 20 jaar geleden online daten nog nieuw en onbekend...

Dit zeggen relatie-experts over de terugkeer van André naar Monique

Relatietherapeuten zetten vraagtekens bij de stap, maar begrijpen hem wel. ,,We...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie