decollete

Sexy lingerie vooral in trek bij singles

Vrouwen die al langer een relatie hebben zijn minder geneigd om sexy lingerie aan te schaffen dan singles. Dat blijkt uit onderzoek van communicatiewetenschapper Julie Daems.

Daems, verbonden aan de Universiteit van Gent, ondervroeg voor haar studie ruim 500 vrouwen tussen de 13 jaar en de 78 jaar. Deelneemsters aan het onderzoek gaven aan lingerie belangrijk te vinden: de overgrote meerderheid zegt er veel of zelfs heel veel waarde aan te hechten. Ongeveer driekwart spendeert op jaarbasis dan ook tussen de 50 en 250 euro aan ondergoed.

Macht

De belangrijkste reden voor het kopen van lingerie is het boosten van zelfvertrouwen, gevolgd door een toenemend gevoel van macht of om te verleiden. Comfort en tevredenheid met het eigen lichaam zijn duidelijk minder bepalend.Wat daarnaast opviel is dat vooral oudere vrouwen lingerie aanschaffen ten behoeve van hun zelfvertrouwen. Jongere vrouwen hullen zich hoofdzakelijk in niemendalletjes om zich sexy en verleidelijk te voelen.

In dat geval zullen ze het vaakst voor rood op zwart ondergoed kiezen: uit het onderzoek blijkt dat deze kleuren het meeste effect sorteren. Huidskleur ondergoed het minst.

Marlies Dekkers

Bij de Hunkemöller scoort bij de jongste groep het best. Binnen de leeftijdscategorie 21 tot 30 jaar zijn dat de merken La Fille d’O en Marlies Dekkers. Oudere dames bleken minder merkvast als het om ondergoed gaat.

Bron: Nu.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!